Ilgai lauktas šalies gurmanų verdiktas: 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“ apdovanojimuose paskelbti geriausiai svečių 2023 metais įvertinti Lietuvos restoranai. Kas tapo lankytojų favoritais? Dvidešimtuke – 
 
Vilniaus, 
 
Kauno bei 
 
Klaipėdos restoranai, o lyderis pirmosios vietos pozicijos neapleidžia jau trečius metus iš eilės.
  
 
Favoritus renka patys lankytojai
 
 Jau ketvirtus metus vykstantys „Tablein Diners’ Awards“ – tai vieninteliai tokios koncepcijos apdovanojimai Lietuvoje, kuriuose komisijos nariais tampa patys restoranų lankytojai, rezervavę staliukus per 
 
Tablein.lt, o po vizito – pasidalinę savo patirtimi
  
 
 „Reitingavimo galimybė yra uždara ir prieinama tik iš tiesų restorane apsilankiusiems svečiams“, – apdovanojimų skaidrumą užtikrino pasaulinės platformos „Tablein“, per kurią rezervacijas Lietuvoje atliko jau beveik 4,5 milijono žmonių, atstovai. Kartu šie apdovanojimai tampa svarbiu gastronominės kultūros tobulėjimo pagrindu: išgirstas lankytojų balsas ne tik padeda kitiems žmonėms lengviau išsirinkti vietas kokybiškai pavalgyti, bet ir skatina tobulėti pačius restoranus. 
 
  
 
 
  
 
 Į geriausiųjų „Tablein Diners’ Awards 2023“ sąrašą pretendavo tapti 120 Lietuvos restoranų, o lemiamą rezultatą sąlygojo svečių patirtimi grįstas maisto, aptarnavimo, aplinkos bei švaros reitingas. Taip pat šiais metais pirmą kartą pristatyta ir „Debiutų“ kategorija, įtraukusi puikiai svečių vertinamas vietas, tačiau dėl nepakankamo atsiliepimų skaičiaus dar negalėjusias pretenduoti į geriausiųjų TOP 20.
 
  
 
Auksas – garsaus šefo restoranui
 
 Lankytojų sprendimu, „Tablein Diners’ Awards 2023“ apdovanojimų Auksas jau trečius metus iš eilės atiteko ryškiajam fine dining restoranui „Amandus“, o antrąją bei trečiąją vietas pasidalino meksikietiškos gastronomijos atstovai: Sidabrą svečiai skyrė restoranui „El Gato Negro“, o Bronzą – „Casa Peligrosa“.
 
  
 
 „Fantastika! Labai džiugu ne tik man, bet ir visai komandai. Panašu, kad traukiame svečius, kurie vertina tai, ką mes darome. Kiekvienas lankytojas, įžengęs pro mūsų restorano duris, yra laukiamas iš visos širdies. Greta tų trijų valandų tikrojo kontakto, įdedame daug pastangų, paieškų, planavimo, kad kiekviena vakarienė būtų kiek įmanoma sklandesnė, ir, matau, kad viskas – tikrai ne veltui“, – emocijomis dalinosi geriausiai įvertinto Lietuvos restorano „Amandus“ šefas ir įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas.
 
  
 
 
  
 
 Paklaustas, kaip pavyksta jau ne pirmus metus išlaikyti lyderio poziciją, virtuvės ekspertas neslėpė: „Labai lengva įvertintam užmigti ant laurų. Labai lengva. Bet mes – tikrai ne tokie. Nesirenkame lengviausių kelių. Vegetarai, veganai, alergijos ar šiaip įvairūs mitybos įpročiai: mums tai – ne iššūkis, o užduotis. Priimdami svečius, prisitaikome prie jų, nes jie – prisitaiko prie mūsų."
 
 
 
Sėkmės formule vadina stiprią komandą
 
 „Tablein Diners’ Awards 2023“ Sidabrą 
 
Lietuvos restoranų lankytojai skyrė autentiško meksikietiško maisto namams „El Gato Negro“. „Praėjusių metų apdovanojimuose buvome trečioje vietoje, o šiemet – vienu laipteliu aukščiau: labai džiaugiamės tokiu įvertinimu! Esame laimingi ir jaučiamės, jog mūsų darbas bei pastangos įgavo didesnę prasmę. Kartu didžiuojamės puikia, susidirbusia komanda, o tokie įvertinimai mus motyvuoja, skatina tobulėti“, – kalbėjo restorano „El Gato Negro“ direktorė Eglė.
  
 
 Bronzą laimėjusio restorano „Casa Peligrosa“ vadovas Justas Gvozdiovas, kalbėdamas apie gautą apdovanojimą, taip pat akcentavo komandos svarbą: „Kad lankytojo patirtis būtų nepakartojama, ypatingą dėmesį skiriame detalėms bei unikaliems procesams, pradedant nuo rankomis spaudžiamų tortilijų, iki vietoje malkomis rūkomų barbekiu. O, norint tai įgyvendinti, svarbiausiu aspektu tampa būtent stipri komanda. Darbas restorane yra labai sudėtingas bei rizikingas, tačiau tuo pačiu teikiantis didžiulį pasitenkinimą, tad toks lankytojų vertinimas tikrai labai motyvuoja“.
 
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“
TOP 20: geriausiai svečių įvertinti Lietuvos restoranai
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: Auksas
 
 
Amandus
Užupio g. 22, Vilnius
 
Restorano „Amandus“ koncepcija: Fine dining restoranas, svečius lepinantis netikėtais skonių deriniais, estetika ir ypatinga degustacinių vakarienių atmosfera
 
Virtuvės šefas: Deivydas Praspaliauskas
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: Sidabras
 
 
El Gato Negro
Naugarduko g. 12, Vilnius
 
Restorano „El Gato Negro“ koncepcija: Autentiškos meksikiečių virtuvės restoranas, prioritetą teikiantis senosioms, iš kartos į kartą keliaujančioms receptūroms
 
Virtuvės šefas: Vitalis Čižauskas
Virtuvės vadovas: Kazimieras Grišius
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: Bronza
 
 
Casa Peligrosa
Visų Šventųjų g. 5, Vilnius
 
Restorano „Casa Peligrosa“ koncepcija: Šiuolaikinių Meksikos virtuvės improvizacijų restoranas, įsikūręs po šimtamečio vienuolyno skliautais
 
Virtuvės šefas: Artūras Samavičius
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 4 vieta
 
 
Fabrikėlis
Pasakų g. 9, Vilnius
 
Restorano „Fabrikėlis“ koncepcija: Kūrybinės maisto dirbtuvės, kuriose gaminami lietuviškų ūkininkų gėrybių įkvėpti patiekalai
 
Virtuvės šefas: Ovidijus Orenta
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 5 vieta
 
 
Brussels Mussels Stadium
Rinktinės g. 5, Vilnius
 
Restorano „Brussels Mussels Stadium“ koncepcija: Belgiško stiliaus restoranas-pub'as, dedikuotas Belgijos virtuvės ir šios šalies gėrimų atradimams
 
Virtuvės vadovas: Andrius Veikutis
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 6 vieta
 
 
Pizzeria Piccola Italia
Maironio g. 22, Kaunas
 
Restorano „Pizzeria Piccola Italia“ koncepcija: Klasikinės itališkos virtuvės bei neapolietiškų picų restoranas
 
Virtuvės šefai: Vilma Pranytė ir Tomas Petrauskas
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 7 vieta
 
 
La Capital
Saltoniškių g. 7C, Vilnius
 
Restorano „La Capital“ koncepcija: Meksikietiškos virtuvės restoranas, įkvėptas autentiškumo, senovinių preispaniškų tradicijų ir ritualų
 
Virtuvės šefas: Alexis Maldonado
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 8 vieta
 
 
I Hate Sushi
Vytauto g. 35, Vilnius
 
Restorano „I Hate Sushi“ koncepcija: Premium sušių ir šampano restoranas
 
Virtuvės šefas: Kostas Ryžovas
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 9 vieta
 
 
Nineteen 18
Dominikonų g. 11, Vilnius
 
Restorano „Nineteen 18“ koncepcija: Naujosios Baltiškos virtuvės fine dining restoranas, įkvėptas mažuose ūkiuose augintų ar gamtoje rinktų lietuviškų gėrybių
 
Virtuvės šefas: Andrius Kubilius
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 10 vieta
 
 
Brussels Mussels Centrum
Vilniaus g. 17, Vilnius
 
Restorano „Brussels Mussels Centrum“ koncepcija: Belgiško stiliaus restoranas-pub'as, dedikuotas Belgijos virtuvės ir šios šalies gėrimų atradimams
 
Virtuvės vadovas: Andrius Veikutis
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 11 vieta
 
 
Pachamama
Gedimino pr. 9, Vilnius
 
Restorano „Pachamama“ koncepcija: Vakarienės restoranas, dedikuotas perujietiškai Nikkei virtuvei
 
Virtuvės šefas: Miguel Relova
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 12 vieta
 
 
Veranda
Kęstučio g. 39, Vilnius
 
Restorano „Veranda“ koncepcija: Europietiškos virtuvės kulinarinių improvizacijų restoranas, įkvėptas natūralios, sezoninės lietuviškų ūkių produkcijos
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 13 vieta
 
 
Ipanema
A.Smetonos al. 4, Kaunas
 
Restorano „Ipanema“ koncepcija: Panemunės Šile ant Nemuno pakrantės įsikūrusi picerija
 
Virtuvės šefas: Martynas Andriuškevičius
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 14 vieta
 
 
Ryžių Jūra
Šv. Ignoto g. 14, Vilnius
 
Restorano „Ryžių Jūra“ koncepcija: Azijietiško gatvės maisto restoranas
 
Virtuvės šefas: Karolis Jurkonis
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 15 vieta
 
 
Carré Bar and Lounge
Gedimino pr. 9, Vilnius
 
Restorano „Carré Bar and Lounge“ koncepcija: Modernios europietiškos virtuvės ir kokteilių restoranas
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 16 vieta
 
 
Talutti bakes and shakes City
Vasario 16-osios g. 2, Kaunas
 
Restorano „Talutti bakes and shakes City“ koncepcija: Amerikietiškos virtuvės restoranas šiuolaikiškam miesto žmogui, jo šeimai ir draugams
 
Virtuvės šefas: Irmantas Gasiūnas
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 17 vieta
 
 
PACAI
Didžioji g. 7, Vilnius
 
Restorano „PACAI“ koncepcija: Fine dining restoranas, kurio valgiaraštyje – novatoriški, originalūs, tiek šiaurietiškos, tiek lietuviškos virtuvių įkvėpti skoniai
 
Virtuvės šefai: Goda Juknaitė ir Vytautas Alekna
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 18 vieta
 
 
Sue's Indian Raja
Odminių g. 3, Vilnius
 
Restorano „Sue's Indian Raja“ koncepcija: Autentiškos indiškos virtuvės restoranas
 
Virtuvės šefas: Madansingh Panwar
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 19 vieta
 
 
Imperial
Subačiaus g. 2, Vilnius
 
Restorano „Imperial“ koncepcija: Prabangus fine dining restoranas, kurio meniu – geriausių pasaulio virtuvių gastronomija, modernūs lietuviški patiekalai ir istorikų atkurti LDK receptai
 
Virtuvės šefas: Slava Janč
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: 20 vieta
 
 
Gaisrinė
Žvejų g. 4, Klaipėda
 
Restorano „Gaisrinė“ koncepcija: Danės upės pakrantėje įsikūręs restobaras, savo valgiaraštyje sujungiantis JAV bei Europos žemynų virtuves
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“
TOP 20: geriausiai svečių įvertintų restoranų debiutai
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: Debiutas
 
 
Lagom bistro
Visų Šventųjų g. 7, Vilnius
 
Restorano „Lagom bistro“ koncepcija: Modernaus kasdienio maisto užkandinė
 
Virtuvės šefas: Sergej Khamchanouski
  
 
 
 „Tablein Diners’ Awards 2023“: Debiutas
 
 
Elven
L. Stuokos - Gucevičiaus g. 7, Vilnius
 
Restorano „Elven“ koncepcija: Nordic virtuvės ir šviežiausių vietos produktų įkvėptas restoranas
 
Virtuvės šefas: Adomas Jegnoras
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: Debiutas
 
 
Bruknė
Linkmenų g. 28, Neries senvagės parkas, Vilnius
 
Restorano „Bruknė“ koncepcija: Pusryčių, pietų ir vakarienių improvizacijos žiemos sode
  
 
 
 „Tablein Diners’ Awards 2023“: Debiutas
 
 
Red Brick
Žirgyno g. 1, Radiškis
 
Restorano „Red Brick“ koncepcija: Farm-to-table restoranas, kviečiantis mėgautis New Baltic krypties gastronomija
 
Virtuvės šefas: Arnór Ingi Bjarkason
  
 
 
„Tablein Diners’ Awards 2023“: Debiutas
 
 
NO CHEF
Pylimo g. 19-38, Vilnius
 
Restorano „NO CHEF“ koncepcija: Viduržemio jūros regiono restoranas, prioritetą teikiantis autentikai, paprastumui ir produktų kokybei
 
Virtuvės šefas: Jonas Jonušas