TABLE IN restoranų gidas

Neringa – vienareikšmiškai unikaliausias Lietuvos pajūrio kurortas. Tačiau čia žavi ne tik nepakartojamo grožio gamta bei ramybe alsuojanti atmosfera, bet ir nepakartojami kulinariniai potyriai. Nuo gurmaniškai ruoštos vietos žvejų ką tik pagautos žuvies, iki meksikietiškos ar tailandietiškos virtuvės skonių, nuo fine dining restoranų, iki jaukių itališko maisto langelių: pasirinkimas išties spalvingas, todėl TABLE IN gidas rekomenduoja vietas, kurias į savo gastronominį radarą turėtų įtraukti kiekvienas Nidos, Juodkrantės bei Pervalkos svečias.


NERIJA
Pamario g. 13, Nida

 

 

„Nerija“ – tai ne tik ryškiausia fine dining vieta Nidoje, bet ir restoranas, ne kartą pripažintas vienu geriausių visoje Lietuvoje. Čia įžengusius svečius pasitinka jauki aplinka, alsuojanti persipynusiais pušų bei sūraus pajūrio oro kvapais, o visą patirtį vainikuoja gurmaniški skoniai ir subtili estetika lėkštėje.

Valgiaraštis:

  • Restorano meniu patiekalų sąrašas nėra didelis, tačiau kiekvienas europietiškos virtuvės pasiūlymas čia vertas delikateso vardo.
  • Šefo rekomenduojami patiekalai išsiskiria skonių įvairove, tad šis restoranas – puiki vieta tiek norint subtiliai papusryčiauti ar sočiau papietauti, tiek pasimėgauti romantiška vakariene.
  • Nuolatinis meniu šiek tiek keičiasi kas savaitę ar dvi, todėl svečiams pasiūlomi vis atsinaujinantys gurmaniški skoniai.
  • Virtuvės šefų kūryba stebina savo nepaprastu paprastumu: tebūnie tai skaidri sterko consommé, meškinio česnako sriuba, jautienos ir žąsų kepenėlių carpaccio, aštuonkojis su chorizo bei rūkyta paprika, šparagais gardinti ožkos sūrio virtinukai, 45 dienas sausai brandintas marmurinės jautienos antrekotas ar muskusinės anties krūtinėlė skoniais ryškioje burokėlių palydoje, – kiekvienas pasirinkimas abejingų nepalieka.
  • Liepos bei rugpjūčio mėnesiais restorano klientai lepinami grill patiekalais, ruošiamais lauko terasoje.
  • Norint vieno pasisėdėjimo restorane metu pasimėgauti didesne šefų kurtų skonių įvairove, rekomenduojama išbandyti degustacinį meniu.
  • Svečiai kviečiami rinktis iš atskiros rūšinių vynų kortos.

Atmosfera:

  • Restoranas yra įsikūręs pirmajame viešbučio „Nerija“ aukšte.
  • Viduje pasitinka klasikinis interjeras bei dosniai pro didelius langus natūralia šviesa apdovanota erdvė, o lauke – jauki, vešlios žalumos apsupta terasa.
  • Restoranas įsikūręs atokiau nuo gatvės, tad čia visuomet ramu: girdisi tik malonus maistu besimėgaujančių ir bendraujančių svečių šurmulys.

 

 

Būtikiniame šeimos viešbutyje „Skalva“ įsikūręs naujas restoranas „Ežio terasa Nida“ – gurmaniškų patiekalų ir šviežios žuvies gerbėjų meka. Pirmuoju virtuvės smuiku čia groja Lietuvos virtuvės legenda Linas Bražinskas. Šis gurmaniškų šedevrų kūrėjas ilgus metus rūpinosi Vilniaus restorano „Stikliai“ valgiaraščiu, vaišino prezidentus, karališkųjų šeimų narius, Lietuvos bei užsienio garsenybes, o dabar – mėgaujasi kūrybinėmis atostogomis lepindamas Nidoje poilsiaujančius maisto entuziastus.

Valgiaraštis:

  • Restorane laukiami įvairių mitybos įpročių turintys žmonės: L.Bražinskas pasirūpino, kad laikas čia taptų džiugia švente tiek veganams ir vegetarams, tiek visavalgiams.
  • Meniu nėra gausus, tačiau itin turtingas skonių įvairove.
  • Vietos koncepcija stipriai akcentuoja kokybę, tad šefas savo patiekalams renkasi tik sezoniškus, asmeniškai pažįstamų ūkininkų užaugintus produktus bei šviežią, nidiškių žvejų Kuršių mariose ar Baltijos jūroje ką tik pagautą žuvį.
  • Laiką restorane „Ežio terasa Nida“ kviečiama pradėti nuo gardžių ir dalintis puikiai tinkančių užkandžių.
  • Svečių geidžiamiausi patiekalai – turtingoji vietos žuvienė bei kasdien vis kitas, šefo ypatingai ruoštas Nidos žvejo Alvido laimikis. Prisiekusiems žuvies gerbėjams čia būtina paragauti ir grybais gardinto Kazachstano sterko kaparėlių padaže.
  • Tradicijų mėgėjams verta užsisakyti specialiųjų „Skalvos“ cepelinų ar ikrais gardintų bulvinių blynų, o tikrosios klasikos aistruoliams – pagal 1932-ųjų receptą ruošto Neringos Kijevo kotleto.
  • Svečių taip pat itin mylimi – rusiški mieliniai lietiniai blynai, kuriuos šefas pagardins tiek juoduoju šokoladu ar karamelizuotais vaisiais, tiek sūriu, daržovėmis ir net karališkais Lenberg Caviar ikrais.
  • Dar viena restorano pažiba – restoraną įkūrusios šeimos kelionių ir Monte Carlo skonių įkvėptas picų meniu, kuriame vilioja tiek itališki, tiek prancūziškieji flambée pasirinkimai.

Atmosfera:

  • Restorano viduje pasitinka jaukus, stilingas interjeras, o lauke – idiliška ramybe ir kvepiančio pušyno aromatais dvelkianti terasa, atverianti gražiausius Kuršių marių vaizdus. Tai – geriausia, ko savo kokybiškam poilsiui pajūryje gali norėti nuolat skubantys didmiesčių žmonės.
  • Ši gurmaniško maisto oazė įsikūrusi unikaliame lietuviškos gamtos prieglobstyje, kiek atokiau Nidos centro, tad dažni svečiai čia – ir voverės, kiškiai, lapės, stirnos bei kiti visad žavintys miško gyvūnai.
  • Atvykus į restoraną su vaikais, mažieji gali saugiai leisti laiką specialiai įrengtoje žaidimų aikštelėje.
  • „Ežio terasa Nida“ – itin draugiška keturkojams, todėl mielai laukia svečių su augintiniais.
  • Šeimos restoranas įsikūręs jaukiame, stilingai įrengtame viešbutyje „Skalva“, tad svečiai čia kviečiami ne tik gurmaniškai pavalgyti, bet ir apsistoti.

ZUIKIO DARŽAS
Nidos-Smiltynės pl. 7a, Nida

 

 

„Zuikio daržas“ – ne tik ikoniškas pajūrio namelis, kuriame kepamos bene geriausios picos visoje Nidoje, bet ir unikalus kultūrinis reiškinys, būtinas patirti reikia kiekvienam Neringos vasarotojui.

Valgiaraštis:

  • „Zuikio daržo“ meniu – paprastas ir aiškus: pica bei salotos.
  • Visos picos čia kepamos specialioje krosnyje.
  • Vegetarus čia sužavės ne tik klasikinė „Margarita“, daržovėmis ir ožkos sūriu gardinta „Vegetariška“ ar „Pelėsinė“ su gorgonzola, bet ir originalioji „Burokėlių“.
  • Be mėsos gyventi negalintiems svečiams Zuikis su mielu noru iškeps kumpiu, vytintu Serrano ar Chorizo dešra gardintas picas.
  • Karštą dieną pageidaujant lengviau, čia paruoš burrata arba ožkos sūriu gardintas salotas.

Atmosfera:

  • „Zuikio daržas“ įsikūręs prie pat jūros, tad paplūdimys – pasiekiamas vos per kelias minutes.
  • Svečius čia pasitinka nedidelis Zuikio namelis ir itin jauki lauko erdvė, kuriai charizmą dovanoja pušyno apsuptis, įvairiaspalvėmis lemputėmis dekoruoti medžiai, ore pakibę hamakai, plačiai išsidėstę lauko staliukai ir raminančiai nuteikiantis jūros ošimas.
  • Dieną „Zuikio daržas“ pasitinka jaukumu, o sutemus – pakviečia į magišką gamtos, neoninės šviesos bei muzikos sintezę. Beje, kiekvienas stropus Nidos gerbėjas žino, jog čia laukia ir geriausi visame kurorte vakarėliai.
  • „Zuikio darže“ taip pat vyksta įvairūs koncertai, mados, kino ir fotografijos renginiai, sporto projektai bei kitos iniciatyvos.

 

 

„Sofa de Pancho Nida“ – tikroji Meksikos ir Vilniuje geriausio meksikietiško restorano ambasada Lietuvos pajūryje. Vakarienėms duris atverianti vieta netruko tapti viena populiariausių visoje Nidoje: šios vasaros rezidencijos išties negali praleisti nė vienas egzotiškus skonius dievinantis maisto entuziastas, nes kokios gi atostogos be nachos, tacos ir Margaritos?

Valgiaraštis:

  • „Sofa de Pancho Nida“ meniu – ryškiausi meksikietiškos virtuvės skoniai, kurių dauguma bus puikiai pažįstami Vilniaus restorano gerbėjams.
  • Meksikietiškas nuotykis marių pakrantėje čia prasideda nuo užkandžių, kuriais gera dalintis – traškiųjų nachos, quesadilla con tinga su lėtai ruošta kiauliena ir vilkešerio ceviche.
  • Restorano populiariausiosios – tacos kriauklelės, įdarytos jautiena, lėtai ruošta kiauliena, krevetėmis arba įvairiomis daržovėmis.
  • Tradiciniai karštieji šių Meksikos namų patiekalai – almejas midijos, ėriuko kulnas birria ir meksikietiškai ruoštos krevetės.
  • Saldžiųjų patiekalų gerbėjams tikrai verta išbandyti itin gardų vietos desertą, kuriam palaimingą skonį suteikia laimų rūgštumas, kondensuoto pieno saldumas ir sviestinių sausainėlių trapumas.

Atmosfera:

  • „Sofa de Pancho Nida“ įsikūrusi mediniame ikoniškos Nidos architektūros namelyje, kurio sieną puošia romus Fridos Kahlo portretas.
  • Viduje svečių laukia spalvingas, meksikietiškais motyvais įrengtas interjeras, o lauke – staliukai su vaizdu į ranka pasiekiamas Kuršių marias.
  • Egzotiško krašto įkvėptas maistas ir neįpareigojanti aplinka kuria ypatingą, atostogoms tinkamiausią atmosferą, tad laiką čia leisti gera tiek dviese, tiek su draugų kompanija ar visa šeima.

ZENTA BAR
Nidos-Smiltynės pl. 7e, Nida

 

 

„Zenta bar“ – tai ryškiausia azijietiškos virtuvės oazė visoje Neringoje. Gera tai, kad kiekvieno svečio čia laukia ne tik Tailando įkvėpti skoniai, bet ir neįpareigojanti, atsipalaidavusioms atostogoms idealiai tinkanti aplinka bei ypatingai draugiškas aptarnavimas.

Valgiaraštis:

  • Sezoninio „Zenta bar“ meniu – ikoniškiausi Tailando virtuvės delikatesai.
  • Prisiekę tailandietiškos sriubos gerbėjai čia galės paragauti ikoniškųjų Tom Yum bei Tom Kha.
  • Norint pavalgyti ne tik egzotiškai, bet ir itin sočiai, svečiai kviečiami išbandyti sodraus skonio wok makaronus arba wok ryžius.
  • Dar vienas ryškus vietos valgiaraščio akcentas – žaliasis karis.
  • Kiekvienas patiekalas čia gali turėti ir vegetarišką savo versiją.

Atmosfera:

  • Jaukaus medinio namelio viduje pasitinka išraiškingas, Tailando kultūros įkvėptas dekoras.
  • Lauke prisėsti kviečia jauki terasa, kurioje įsitaisius apgaubia ne tik su gaiviu pajūrio pušyno kvapu susimaišęs egzotiško maisto aromatas, bet ir vos už kelių minučių pėsčiomis ošianti jūra.

FISHERIA
Taikos g. 5, Nida

 

 

Pačiame Nidos centre įsikūrusi „Fisheria“ – ryškus žuvies patiekalų restoranas, į kurį kelią randa kiekvienas šiame kurorte poilsiaujantis gurmanas. Interneto platybėse apie šią vietą informacijos nedaug, tačiau žinia iš lūpų į lūpas sklinda garsiai ir plačiai. Žmonės kalba, kad kartą čia apsilankius, kaipmat norisi grįžti vėl.

Valgiaraštis:

  • Kaip jau ir byloja pats vietos pavadinimas, svarbiausia duoklė čia atiduodama išskirtiniams žuvies patiekalams.
  • Jūriniams šedevrams kurti pasitelkiama tik šviežiai pagauta žuvis ir Lietuvoje užauginti aukščiausios kokybės produktai.
  • Restorano meniu kinta nuolatos, o pasiūlymai priklauso nuo vietos žvejų dienos laimikio.
  • Svečiai čia gali mėgautis ne tik gurmaniškais žuvies patiekalais, bet ir stilingu jų patiekimu.
  • Vieta itin tinkama tiek ypatingiems pietums ar vakarienėms, tiek pusryčiams, kurių metu galima rinktis iš atskiro meniu.

Atmosfera:

  • Vietos šeimininkai svečiams pristato kokybišką ir laisvą jūrinę idėją.
  • Restorano lankytojus pasitinka jauki stiklinė veranda, išryškinta jūros mėlio spalvų.
  • Aplinka stilinga ir alsuojanti pačiomis tikriausiomis atostogomis, tad nenuostabu, kad svečiai šią vietą renkasi ir ypatingoms, šeimas bei draugus suburiančioms šventėms.

ORO KOPOS
Nidos-Smiltynės pl. 19, Nida

 

 

„Oro Kopos“ – tai Nidoje, atokiau miestelio šurmulio ir arčiau siautulingos Baltijos, įsikūręs šeimos restoranas. „Viskas gimė iš beribės meilės geram maistui bei jūrai. Pas mus niekada nerasite to, ko mes negaminame ar nevalgome pačios“, – sako vietos šeimininkės. Įdomu tai, kad „Oro kopos“ – šiltas mamos bei dukros projektas, kuris yra tiek pat jaunatviškas, kūrybiškas, kiek jaukus ir brandus.

Valgiaraštis:

  • „Oro Kopų“ meniu nėra platus, tačiau šeimininkės vadovaujasi „mažiau yra daugiau“ principu, todėl stebina svečius kokybe.
  • Širdžiai artimo maisto čia randa visi: valgiaraštyje – sriubos, salotos, rankų darbo naminiai makaronai, žuvies, jūros gėrybių, mėsos valgiai, mėsainiai bei vasaros sezonu lauko terasoje ruošiami grill patiekalai.
  • Tebūnie tai padažai, duona ar desertai – viską stengiamasi gaminti restorano virtuvėje.
  • Mažiesiems vietos svečiams – atskiras meniu.
  • Kiekvieną savaitgalį „Oro kopų“ svečiai kviečiami į vėlyvuosius pusryčius, nes kas gali būti geriau už Benedikto kiaušinius, omletus, košes ar varškėčius prie pat jūros?
  • „Oro Kopos“ yra lietuviško vyno ambasadoriai Nidoje.

Atmosfera:

  • Restoranas įsikūręs viešbutyje „Oro Nida“ tačiau yra atviras visiems Nidos svečiams.
  • Vieta tiesiog užburianti: miške, pušų apsuptyje už kopos, tad iki jūros – vos viena minutė kelio.
  • Šeimininkai dalinasi idėja, jog poilsis turi išlaisvinti bei įkvėpti, tad „Oro kopose“ prisėsti kviečia ne tik erdvė viduje, bet ir dvi lauko terasos.
  • Svečiai kviečiami ne tik į kasdienius pusryčius, pietus ar vakarienę, bet ir į įvairius renginius – vyno degustacijas, gyvos muzikos koncertus.
  • Aplinka – itin jauki, todėl nenuostabu, kad šis restoranas dažnai pasirenkamas šeimos ar draugų šventėms, įmonių vakarėliams.

JUODASIS KALNAS
Ievos Kalno g. 22, Juodkrantė

 

 

Juodkrantėje veikiantis restoranas „Juodasis Kalnas“ – tai vieta, garsėjanti apetitą žadinančiu valgiaraščiu, nepamirštamu skoniu ir didelėmis patiekalų porcijomis. Virtuvei čia vadovauja ir kulinariniais svečių potyriais rūpinasi profesionalus šefas Donatas Kučikas, kurio kišenėje ne tik Italijoje, Ispanijoje bei Japonijoje įgyta patirtis, bet ir anksčiau laikytas gastronominis Klaipėdos burlaivio „Meridianas“ vairas.

Valgiaraštis:

  • Tiek visas maistas ir pagardai, tiek desertai yra gaminami restorano virtuvėje, o naudojamiems ingredientams – taikomi aukščiausios kokybės reikalavimai.
  • Restorano meniu pasididžiavimas – ungurienė, kurią šefas ruošia iš šviežios, Kuršių mariose pagautos žuvies.
  • Kaip sako patys vietos šeimininkai, svečiams čia kepami ko gero visoje Neringoje gardžiausi bulviniai blynai, kurie stebina ne tik savo skoniu, bet ir dydžiu.
  • „Juodajame kalne“ taip pat galima paskanauti straganinos, starkio su japoniškų pipirų padažu, šviežio tuno tataki, atvėsintų midijų su curry padažu, lėto kepimo antienos ar 60 dienų brandinto Black Angus jautienos antrekoto, gardinto karamelizuotais svogūnais ir degintu poru.
  • Smaližiams rekomenduojama paragauti ypatingojo Creme Brulee deserto su wasanbon cukrumi ir Madagaskaro vanile, modernaus sūrio pyrago bei neapolietiškojo Rum Baba.
  • Organizuojant banketus ar pobūvius, svečiams siūloma rinktis iš atskiro šventinio meniu.

Atmosfera:

  • Svečiai kviečiami prisėsti tiek jaukioje vidaus salėje, tiek erdvioje, saulėtoje terasoje.
  • Mažieji gurmanai čia gali smagiai leisti laiką ir naujai įrengtoje žaidimų aikštelėje.
  • Vasaros metu restorane organizuojamos teminės degustacijos bei sporto rungtynių transliacijos.

LA PERVALGA
Pervalkos g. 12, Pervalka

 

 

Kiekvienas Pervalkos poilsiautojas žino, kad norint paskanauti ikoniškųjų Italijos virtuvės patiekalų nebūtina planuotis kelionės atgal į didmiesčius: pakaks patraukti ir link jau pamilti spėto itališko maisto langelio „La Pervalga“.

Valgiaraštis:

  • Restoranėlio „La Pervalga“ valgiaraštis nedidelis, tačiau paprastas, aiškus ir be galo skanus.
  • Norisi picos? Svečių malonumui čia iškeps MargaritaGorgonzolaParmaQuattroProsciuto e Gorgo ir Peperoni.
  • Nepaleidžia mintis apie itališkus makaronus? Išalkusiems restoranėlyje kaipmat pagamins šviežią naminę pasta su pomidoriukais arba pesto.
  • Užvis labiau svajojama apie saldų kąsnelį? Tuomet atvykti čia verta ir dėl puriosios panna cotta, elegantiško skonio tiramisu ar minkštutėlio sviestinio kruasano.

Atmosfera:

  • Restoranėlyje „La Pervalga“ pasitinka jauki, jūrine tematika įrengta terasa, išsiskirianti melsvais bei baltais atspalviais ir jaukiais dryžuotais krėslais.
  • Savo poilsio ir atsitraukimo nuo pasaulio zenitą pasiekusiems Pervalkos svečiams verta žinoti, jog „La Pervalga“ maistą gali pristatyti tiek į namus, tiek ir į paplūdimį.