TABLE IN restoranų gidas

8 išskirtinio dėmesio verti restoranai Palangoje

Vargu, ar kas suabejotų, jog geras maistas – tai neatsiejama kokybiškų atostogų dalis. Poilsiu besimėgaujantys žmonės vis dažniau puodus ir keptuves iškeičia į vėlyvus pusryčius, jaukius pietus ar ilgai besitęsiančias vakarienes restoranuose. Ne išimtis – ir Palangos svečiai. O svarbiausia, kad šis kurortas vis dažniau suskamba kaip naujoji unikalių restoranų, kuriuose neretai šeimininkauja geriausi šalies virtuvės šefai, meka. Tad kur, anot TABLE IN gido, verta apsilankyti poilsiaujant populiariausiame Lietuvos pajūrio mieste?


PALANGA
Birutės al. 60, Palanga

 

 

„Palanga“ – tai ikoniškasis viešbutyje „Palanga SPA Life Balance Hotel*****“ įsikūręs restoranas, svečiams dovanojantis prabangią fine dining patirtį, grįstą rafinuotu mikrosezonų įkvėptu meniu, profesionaliu aptarnavimu ir preciziškumu detalėms. Duris atvėrusi dar 2003-aisiais, ši vieta nedelsiant užsitarnavo gerą vardą, kuris tokiu išliko iki pat šių dienų. O kas geriau, nei solidus lojalių klientų ratas, tokią sėkmę įrodo?

Valgiaraštis:

  • „Palangos“ meniu dinamiškas, o patiekalų ingredientai tiesiogiai priklauso nuo sezono už lango bei ypatingos lokacijos: virtuvės šefas pats dažnai keliauja į pajūrio miškus pasiskinti įvairių žolelių, žiedų ir kitų miško gėrybių, kuriais vėliau gardina gurmaniškus šedevrus.
  • Restorano virtuvės filosofija – šviežumas, natūralumas ir lengvumas.
  • Pagrindinis à la carte valgiaraštis išsiskiria rafinuotais prancūziškos virtuvės intarpais: tai – įmantrūs patiekalai, kuriami naudojant klasikines technikas.
  • Svečiai čia kviečiami mėgautis ypatingais flambé patiekalais, o pageidaujant stebėti kaip liepsnose gimsta gurmaniški valgiai, šefas atsiveža reikiamą įrangą ir gamina susirinkusiųjų akivaizdoje.
  • Vasarą didžioji dalis patiekalų ant stalo atkeliauja tiesiai nuo grilio.
  • Puikiai įgyvendinama „Palangos“ restorano ambicija – tiekti ne tik skanų, kokybišką maistą, bet ir labai vizualų.

Atmosfera:

  • „Palangos“ restoranas veikia penkias žvaigždutes turinčiame „Palanga SPA Life Balance Hotel“ viešbutyje, kuris „World Spa and Wellness Awards 2018“ apdovanojimuose buvo pripažintas geriausiu Rytų Europos SPA viešbučiu. Lokacija įpareigoja, tad gurmaniškai nusiteikusių svečių čia laukia tikra ir įsimintina fine dining patirtis.
  • Restoranas yra erdvus ir jaukus, išsiskiriantis natūralia tiko mediena dekoruotu interjeru bei egzotinių augalų gausa, o pro didžiulius langus – atsiveria jaukūs sodraus pajūrio pušyno vaizdai.
  • Laikas restorane „Palanga“ – apdovanotas nostalgiškų emocijų doze. Kaip patys šeimininkai pastebi, neretai svečiai, prieš šešiolika metų dar buvę vaikais, dabar į šią vietą sugrįžta jau su savo atžalomis. Kai kurie jų – net pageidauja patiekalų, kuriuos čia valgė vaikystėje, o virtuvė – jiems tai pagamina…

VILA KOMODA
Meilės al. 5, Palanga

 

 

„Vila Komoda“ – tai išskirtinis restoranas, įsikūręs elegantiškai boluojančiame to paties pavadinimo boutique viešbutyje. Magiška čia viskas – nuo istorinių sienų ar lokacijos Meilės alėjoje visai gretai banguojančios Baltijos, iki ypatingo kulinarinio nuotykio. Šis aristokratiška architektūra išsiskiriantis bei privataus sodo gaubiamas pastatas grafo Felikso Tiškevičiaus užsakymu buvo pastatytas dar XIX a. pabaigoje, o šiandieną istoriniuose mūruose šeimininkauja garsusis šefas Martynas Meidus su žmona Karolina.

Valgiaraštis:

  • Restoranas, kaip sako patys vietos šeimininkai, neapsiriboja vienos kultūros virtuve: „Esame laisvi ir kasdien kuriame tai, kas mums yra nauja, neatrasta“.
  • Kurdamas valgiaraštį virtuvės šefas čia pasitelkia lokalius, šviežius, sezoniškus produktus, o gamindamas maistą – subtiliai derina tradicines, iš protėvių išmoktas technikas su prancūziškosiomis bei ryškia virtuvės komandos patirtimi.
  • Restorane nesistengiama išaukštinti prabangiais vadinamų kulinarijos elementų, tebūnie tai ikrai ar auksas. Priešingai, čia stengiamasi meniu žvaigždėmis paversti paprastus, Lietuvoje gerai pažįstamus produktus, pavyzdžiui, ropes, ridikėlius ar saliero gumbus, ir juos paruošti taip, kad šie taptų įdomiais, išsiskirtų naujais skoniais.
  • Restorano meniu keičiasi kiekvieną sezoną, tačiau visad išlieka siauresnis – taip siekiama išlaikyti produktų šviežumą.
  • Kiekvienas patiekalas čia kaipmat sužavi ne tik savo skoniu, bet ir nepriekaištinga estetika.
  • Valgiaraštis tolerantiškas tiek visavalgiams, tiek vegetarams ar veganams.
  • Atvykus su vaikais, jiems bus pasiūlytas atskiras jaunųjų gurmanų meniu.
  • Rekomenduojama išbandyti sezonišką restorano degustaciją, kurią sudaro šeši, puikiai subalansuoti talentingojo šefo M.Meidaus kurti elementai. Kaip sako vietos šeimininkai – tokia vakarienė tampa ne tik maisto, bet ir edukacijos bei pramogos išraiška.

Atmosfera:

  • Restoranas įsikūręs boutique viešbutyje „Vila Komoda“.
  • Įėjus vidun pasitinka nepriekaištingas, sodriomis spalvomis nutapytas interjeras.
  • Fine dining elegancija čia persipina su kruopščiai išjaustu šiuolaikiškumu, o kilęs įspūdis – nepalieka dar ilgai.
  • Vietos idėja – „namai“: konceptualus valgiaraštis čia galbūt ir nebus pripažįstamas ar suprantamas kiekvieno, tačiau visi svečiai liks pamaloninti jaukaus pasitikimo, šiltų šypsenų bei grįžti kviečiančios šeimyniškos atmosferos.

RESTORANAS 4
Birutės al. 26, Palanga

 

 

„Restoranas 4“ išskirtinis tuo, jog be originalių maisto kombinacijų, paprasto požiūrio į kasdienybę bei siekio sulėtinti gyvenimo tempą, dovanoja ir nostalgiškus prisiminimus apie senosios Palangos ramybę, čia praleistas vaikystės atostogas, tą neužmirštamą jausmą pirmą kartą po žiemos įbridus į jūrą. Tai restoranas, kuriame galima nors trumpam pamiršti pagrindinės miesto gatvės šurmulį ir netrukdomai mėgautis kurorto ramybe pušų pavėsyje.

Valgiaraštis:

  • Kuriant restorano valgiaraštį įkvėpimo čia semiamasi iš pajūrio, tad virtuvėje dažnai pakvimpa jūros gėrybėmis ar šviežia žuvimi.
  • Kūrybingais ingredientų deriniais, besimaterializuojančiais į kulinarinius šedevrus, čia rūpinasi profesionalus virtuvės šefas Gabrielius Zajac, kuris 2018-aisiais „Geriausio Lietuvos virėjo konkurse“ laimėjo II-ąją vietą.
  • Restorano meniu – modernių pasaulio skonių atspindžiai su vietinių produktų improvizacijomis: nors virtuvės profesionalai nuoširdžiai seka šiuolaikinio gastronomijos pasaulio naujienas, tačiau užvis labiau vertina Lietuvos gamtą bei jos išteklius.
  • Svečiai čia kviečiami užsukti jaukiems pokalbiams, susibūrimams, šeimos šventėms, o tokioms kompanijoms šefas paruoš puikiai dalintis tinkančių meksikietiškų tacos bei nachos, ar populiariųjų vasaros patiekalų – tuno bei jautienos tartarų.
  • Paukštienos bei mėsos mylėtojams čia siūlomi gurmaniški antienos ir jautienos patiekalai.
  • Restorano svečiai jau spėjo pamilti naujojo vasaros meniu patiekalus – vegetarišką ir Patagonijos kalmaro risotto bei juodadėmę menkę.
  • Saldžiausiai vakaro daliai čia ruošiami dveji desertai, kuriais restoranas iš tiesų didžiuojasi: tai – 2018-aisiais „Vyno ir desertų derinių čempionate“ lietuviškiausiu pripažintas „Baltijos gintaras“ ir populiarumo rekordus mušantis švelnusis lazdyno riešutų cremeux.
  • Kaip sako patys vietos šeimininkai, svarbiausia, maistu mėgautis neskubant, nes būtent to juk labiausiai pasiilgstame darbo savaitės rytais, todėl savaitgaliais čia puoselėjamos lėtų vėlyvųjų pusryčių tradicijos. Svečiams gaminami purūs amerikietiški blyneliai, varškėčiai, sviestiniai prancūziški rageliai, sluoksniuotas omletas ir net kelios svečių labiausiai pamėgto pusryčių patiekalo – „Benedikto kiaušinių“ – variacijos.
  • Nuolatiniai restorano svečiai žino, jog virtuvės komanda čia mielai pagamins ir į meniu neįtrauktus, bet jų kadaise pamiltus „Restorano 4“ patiekalus. „Taip galime klientams atsidėkoti už nuolatinį palaikymą ir draugystę nuo pat pirmos restorano įsikūrimo dienos“, – sako vietos šeimininkai.

Atmosfera:

  • „Restorano 4“ svečius pasitinka išskirtinis, puikiai apgalvotas interjeras, kuriantis jaukių namų atmosferą.
  • Šiltais vasaros vakarais vakarieniauti gera lauko terasoje, kuri, kaip ir vidinė restorano dalis, įkvėpta Palangos kraštovaizdžio – smėlėtų jūros takų, Baltija kvepiančių pušynų, ilgų pajūrio saulėlydžių.
  • Svečiai čia laukiami ir su didelėmis kompanijomis ar vieni, ir kartu su savo keturkojais draugais.

ONORÉ
M.Valančiaus g. 1, Palanga

 

 

„Onoré“ – tai vienas ryškiausių pajūrio gastronomijos žemėlapio restoranų, kurį prieš ketverius metus Palangoje įkūrė vilniečiai Ingryda ir Ignas Grušniai. Šiuolaikiška vietos charizma bei nepakartojamas profesionalaus šefo Bernardo Anužio, pripažinto III-iu geriausiu šalies virėju, kurtas valgiaraštis nepaliauja stebinti iš visos Lietuvos atvykstančių gurmanų. Nebūtų suklysta pasakius, jog didžioji „Onoré“ istorija prasidėjo nuo bene fotogeniškiausio Lietuvoje deserto „Vazonėlio“, kurio nuotraukos žaibiškai pasklido po socialinius tinklus. Vis dėlto, šiandieną į šį visus metus veikiantį restoraną maisto entuziastai traukia ne tik dėl unikalaus patiekalų vaizdo, bet ir dėl tikro, kokybiško bei skanaus maisto.

Valgiaraštis:

  • Restorano meniu koncepcija – nepaprastas paprastumas: aiškūs trys-keturi drauge tobulai derantys ingredientai lėkštėje.
  • Išskirtinis dėmesys kreipiamas į sezoniškumą, todėl valgiaraštis dinamiškas ir kinta priklausomai nuo metų laiko, tačiau skoniai išlieka ištikimi šiuolaikinei Europos virtuvei.
  • Itin dideli reikalavimai čia keliami kokybei: tebūnie tai duona, padažas ar sultinys – viskas gaminama restorano virtuvėje.
  • Šefo B.Anužio Kurtas meniu nėra itin platus, tačiau ypatingai gerai apgalvotas, tad kulinariniais šedevrais pasimėgauti čia gali net prie vieno stalo drauge prisėdę vegetarai, veganai bei visavalgiai.
  • Atvykus su pačiais mažiausiais, jiems bus pasiūlyta rinktis iš atskiro vaikų meniu.
  • Išskirtinis šios vasaros projektas – 4 autoriniai patiekalai, atskleidžiantys Lietuvoje žinomų žmonių gastronomines aistras. Startas? Tam puikiai tiks komunikacijos specialisto Saugirdo Vaitulionio pasiūlytas tuno tartaras su avokadu, pomidoriukais ir burnočio sėklomis. Norisi pavalgyti lengvai? Idealus pasirinkimas – Agnės Jagelavičiūtės mylimiausios Cezario salotos specialiajame ančiuvių padaže. Esate vegetarai? Tuomet gardžiausiu šio sezono patiekalu turėtų tapti vynų bei maisto žinovės Urtės Mikelevičiūtės kelionių įkvėpta pasta su avinžirniais, permezano putėsiais, buivolės mozzarella, pomidoriukais ir kuminu. O gal negalite gyventi be mėsos? Tuomet būtina išbandyti drabužių kūrėjos Simonos Nainės smidrais skaninto jautienos steiko raudonojo vyno padaže.

Atmosfera:

  • Atokiau nuo didžiojo kurorto šurmulio, viešbutyje „Amberton Green“ įsikūręs restoranas žavi jaukia, betarpiška, neįpareigojančia atmosfera, puikiai tinkančia tiek šeimyniniams pietums, tiek vakarienėms su draugais.
  • Vasarą svečių mylimiausia – lauko terasa su jaukiu vaizdu į Rąžės upelį.

OLDMAN
Jūratės g. 2a, Palanga

 

 

Kopų papėdėje, atokiau didžiojo Palangos šurmulio, įsikūręs restoranas „Oldman“ – tikra atgaiva tiek kūnui, tiek sielai. Čia pasitinka raminanti, atpalaiduojanti aplinka, kokybiškais renginiais bei ryškiais žmonėmis nuspalvinta atmosfera, o valgiaraštis – netrunka nustebinti originaliais profesionalaus šefo kurtais kulinarijos šedevrais. „Oldman“ savo glėbyje talpina viską, ko reikia tikram ir jaukiam laikui prie jūros.

Valgiaraštis:

  • „Oldman“ meniu nereikia tyrinėti ilgai ir nuobodžiai vartant lapus, nes visi patiekalai, kurių paragauti norisi kiekvieno, čia telpa į vieną puslapį.
  • Senio nuotykis prasideda nuo užkandžių: tebūnie tai porų majonezu gardinta cukinija alaus tešloje, putpelių paštetas, keptos vištienos odelės su menkės ikrų emulsija ar krapų kremu skanintos jautienos spurgytės, – skonio stebuklą įvertins kiekvienas.
  • Virtuvės šefas čia nebijo drąsesnių sprendimų, todėl svečiams paragauti siūlo ir rūkyto upėtakio su bulviniais blynais bei nasturtais ar raugintomis daržovėmis gardinto cukrinio kaulo.
  • Karštieji patiekalai varijuoja nuo dienos laimikio, skirto žuvies gerbėjams, kiaulienos nugarinės su raugintais kopūstais ar voveraičių emulsija gardintų rūkytų kiaulienos šonkaulių, iki delikatesinės putpelės.
  • Atskiro dėmesio verti ir vėlyvieji „Oldman“ pusryčiai, kurių pasiūlymuose – sotusis „Piratų“ rinkinys su kiaušiniu, šonine, namine paršelio bei kraujine dešrelėmis, ikoniškoji scrambled eggs kiaušinienė, tiekiama ant vietoje keptos grill duonos, naminiai beigeliai ir salyklo vafliai.
  • „Oldman“ laukiami ir vegetarai, kuriems gardus kąsnelis – čia tikrai ne vienas.
  • Kiekvieną dieną šefas svečius nustebina ir nuolatos besikeičiančiais pietų pasiūlymais.

Atmosfera:

  • „30 žingsnių iki jūros. 15 žingsnių iki kopos. 10 žingsnių iki upės. Lėtas maistas. Alus be šoko. Muzika be ribų“ – taip „Oldman“ atmosferą pristato patys vietos šeimininkai. Svarbiausia, jog – taikliau ir būti negali.
  • Užsukus į „Oldman“ pasitinka erdvi salė viduje bei ypatingai jauki terasa lauke.
  • Restorane vyksta įvairūs gyvos muzikos, poezijos ar kino vakarai, sukasi didžėjų plokštelės.

KABLYS + JŪRA
Dariaus ir Girėno g. 13, Palanga

 

 

Kaip jau sufleruoja pats pavadinimas, kultūros baras „Kablys + Jūra“ yra legendinės multifunkcinės erdvės – Vilniaus „Kablio“ – ambasada pajūryje. Todėl, atmetus tik naktinius šokius, svečiai čia galis tikėtis visko, ko ieškotų ir sostinėje.

Valgiaraštis:

  • Meniu – išieškoti virtuvės, kurią vietos šefas apibūdina kaip fusion kitchen, sprendimai. Kultūros bare pasitinka skirtingų kultūrų sintezė bei iš to gimstantys kulinariniai šedevrai: čia rasite ir japoniškos virtuvės elementų, ir senų gerų kepsnių ant grilio ar pietų Europos patiekalų.
  • Ilgai miegoti nepageidaujančių poilsiautojų šioje vietoje laukia tikri miestietiški pusryčiai, kurių pasiūlymai varijuoja nuo ikoniškųjų Benedikto kiaušinių ar japoniško omleto, iki saldžiųjų keptų varškėčių ir sočių grikių su keptomis daržovėmis.
  • Valgiaraštyje – gardus užkandžių, idealiai tinkančių dalintis, pasirinkimas: vegetarai neatsispirs daržovių suktinukams riešutų sviesto padaže ar švelniam humusui, o visavalgiai – tikrai įvertins populiariuosius BBQ vištienos petukus.
  • Kas karštą dieną geriau atgaivins nei mylimieji šaltibarščiai ar legvos ir gaivios, įvairiausiems skoniams puikiai tinkančios salotos?
  • Sočiau pavalgyti pageidaujantys svečiai gali rinktis iš karštųjų mėsos bei žuvies patiekalų, pasimėgauti turtingo skonio risotto ar palaimą atrasti užsisakius tradicinį „Kablio” burgerį.
  • Visada populiarios – gardžiosios „Kablys + Jūra“ picos.
  • Meniu – atskira skiltis, dedikuota patiems mažiausiems kultūros baro svečiams.

Atmosfera:

  • Kultūros baro „Kablys + Jūra“ erdvė – skoninga, bet neįpareigojanti, kurianti atmosferą, kuriai lietuvių kalboje žodis tikslus žodis taip ir nebuvo priskirtas, todėl vartoti angliškąjį chill būtų vienareikšmiškai tiksliausia.
  • Svečių čia laukia ne tik išieškotas valgiaraštis, bet ir nuo lietaus apsaugota terasa, proginiai pop-up renginiai, įvairių menininkų parodos bei gyvos muzikos koncertai.

NENDRINĖ PASTOGĖ
Miško takas 24, Palanga

 

 

Vasaros metu veikiantis restoranas „Nendrinė pastogė“ – vieta, itin mylima tikro, gero ir kokybiško maisto išsiilgusių Šventosios svečių. Juolab, kad ir pasimėgauti čia galima pačiais įvairiausiais pasaulio skoniais. Vietos šeimininkai išskirtinį dėmesį kreipia ne tik į tiekiamų patiekalų kokybę, bet ir rūpinasi, kad kiekvienam svečiui čia būtų gera, ramu, gražu, jauku.

Valgiaraštis:

  • Restorano valgiaraštyje – Europos, Kinijos bei Tailando virtuvių patiekalai, susiliejantys į vieną – atostogų – skonį.
  • Dalintis tinkančių užkandžių, picų, salotų, sriubų, įvairių blynų, makaronų, paukštienos, žuvies bei mėsos kepsnių ant žarijų ir kitų karštųjų patiekalų pasirinkimas čia gausus, todėl sau geidžiamiausią skonį atras kiekvienas svečias.
  • Egzotinių skonių išsiilgę poilsiautojai gali pasimėgauti ir Rytais alsuojančiais patiekalais, tebūnie tai tailandietiški nūdlai, išraiškingos jūros gėrybės, įvairūs kariai ar kiniškai ruošti paukštienos, žuvies, mėsos bei daržovių valgiai.
  • Ankstyvieji poilsiautojai čia kviečiami pasimėgauti lėtais pusryčiais iš atskiro meniu.
  • Maistas restorane gaminamas iš sezoninių, vietos ūkininkų užaugintų produktų.

Atmosfera:

  • Restoranas šiek tiek atitolęs nuo didžiojo Šventosios šurmulio, todėl leidžia pasimėgauti ne tik kokybišku maistu, bet ir atpalaiduojančia ramybe.
  • Į pušyno gaubiamą „Nendrinės pastogės“ teritoriją įžengusius svečius pasitinka jaukus kiemas, šiuolaikiškai interpretuota autentika, atviras baseinas, šniokščiantys kriokliai, dekoratyvi augmenija ir laisvai lakstantys zuikučiai.
  • Atvykus su mažaisiais, šie laiką gali leisti vaikų žaidimų aikštelėje.
  • Šiltomis dienomis svečiai čia renkasi vieną iš daugelio staliukų kieme, o orui atvėsus – buriasi restorano itin dideliais langais viduje.
  • Restorano teritorija didelė, puošni, tad nenuostabu, jog šią vietą itin vertina ne tik pavalgyti atvykstančios šeimos ar draugų kompanijos, bet ir ypatingas progas švenčiančios žmonių grupės.
  • „Nendrinėje pastogėje“ organizuojami įvairūs atlikėjų koncertai.

ČIKI PUKI GRILL & BAR
S. Daukanto g. 11, Palanga

 

 

„Čiki Puki Grill & Bar“ – tai šį sezoną pirmą kartą duris atvėręs šeimos ir draugų restoranėlis Palangoje, kviečiantis paragauti įvairių grilio patiekalų.

Valgiaraštis:

  • Kaip jau sufleruoja pats „Čiki Puki Grill & Bar“ pavadinimas, pagrindiniame meniu duoklė atiduodama įvairiems ant grilio keptiems patiekalams.
  • Vieta garsėja ir gardžiais užkandžiais, kurių pasirinkimas džiugina ne tik didelius, bet ir mažus.
  • Kiekvieną dieną svečiams, net patiems ankstyviausiems, čia ruošiami sotūs, skanūs ir spalvingi pusryčiai.
  • Kasdien besikeičiantys pasiūlymai čia laukia ir pietaujančiųjų, o sriubų, karštųjų bei saldžiųjų patiekalų norėsis paragauti visiems šeimos nariams.

Atmosfera:

  • Viduje pasitinka jaukus, namus primenantis interjeras, o šiltomis dienomis – svečių laukia lauko terasa.
  • Restoranėlis įsikūręs pačiame Palangos centre, viloje „Diemedis“, vos keli žingsniai nuo pagrindinės J. Basanavičiaus gatvės, tad ši vieta – pakeliui visada.