TABLE IN restoranų gidas

9 vietos Kaune, kuriose būtina paragauti mėsainių

Rodos, dar visai neseniai mėsainiai asocijavosi tik su pasauliniais greito maisto restoranų tinklais. Vis dėlto, šiandieną toks požiūris – pasikeitęs kardinaliai. Restoranai neriasi iš kailio, stengdamiesi pagaminti geriausius burgerius: patys kepa bandeles, kuria unikalias naminių padažų receptūras bei eksperimentuoja su mėsos paruošimu, kad tik minkštesnę ir gardesnę ją pavyktų paruošti. Juk geras mėsainis – visada bus vertas nuodėmės, o su tuo sutiks kiekvienas maisto gurmanas!

Kur geriausi burgeriai Kaune? Klausimas – ne iš lengvųjų, tačiau galbūt TABLE IN gido rekomendacijos tikriesiems maisto entuziastams ir leis šį atsakymą atrasti.


HOP DOC
Daukšos g.23, Kaunas

„HOP DOC“ – vieta, į kurią traukia tiek pasimėgauti maistu norintys, tiek atsipalaiduoti ragaujant alų iš viso pasaulio svajojantys kauniečiai. Šis gastropabas duris pačioje Kauno senamiesčio širdyje atvėrė prieš ketverius metus ir kaip mat tapo numylėtiniu. O šlovė – neslopsta iki šiol.

Burgeriai:

  • Tuno – su marinuotais ananasais ir avokadu.
  • Vištienos – su šonine ir saulėje džiovintais pomidorais.
  • Plėšytos vištienos – su BBQ padažu, coleslaw salotomis ir marinuotais agurkais.
  • Jautienos – su čederio sūriu ir karamelizuotais svogūnais.
  • Aštrus jautienos – su čederio sūriu, jalapenais, šonine ir svogūnais.
  • Kill’as – 1kg sveriantis jautienos burgeris.

Vegetariškas burgeris:

  • Vegetariškas – su džiovintais pomidorais, keptu ožkos sūriu ir karamelizuotais svogūnais.

Valgiaraštis:

  • „HOP DOC“ valgiaraštį galima apibūdinti kaip šviežiausių ingredientų, unikalių receptų bei šefo patirties ir skrupulingumo detalėms sintezę.
  • Meniu pasiūlymai varijuoja nuo šviežutėlių austrių, tailandietiškų krevečių ar aštuonkojo su mangų padažu,  iki kiaulienos šonkauliukų su dūminio viskio BBQ padažu, pankoliais gardintos ėriuko kojos bei jautienos žandų tamsiame aluje.
  • Svarbi „HOP DOC“ meniu skiltis yra burgeriai, tačiau ne ką svarbesnį vaidmenį čia vaidina ir prie jų tiekiamos trumais bei permezanu arba žaliosiomis citrinomis bei žolelėmis gardintos bulvytės.
  • Meniu – ir vegetariški bei veganiški pasirinkimai.
  • Visi gastropabo padažai – namų gamybos.
  • Kasdien šefas paruošia vis kitus patiekalų pasiūlymus pietaujantiems.
  • Savaitgaliais „HOP DOC“ laukia vėlyvųjų pusryčių meniu.
  • Svečiams siūloma rinktis iš daugiau nei šimto kruopščiai atrinktų bei įvairių pasaulio šalių tradicijas atkartojančių alaus rūšių.

Atmosfera:

  • Vietos atmosfera atpalaiduojanti, o aptarnaujančių asmenų šypsenos bei žinios apie visas čia esančias alaus rūšis – nuteikia maloniai patirčiai.
  • Gastropabe organizuojamos privačios alaus degustacijos – puiki pramoga tiek planuojant draugų vakarėlį, tiek kolegų susibūrimą.
PELĖDINĖ
Šv. Gertrūdos g. 22, Kaunas

„Pelėdinė“ – jaukus gastropabas, įsikūręs romantiškojo Pelėdų kalnų papėdėje. Langai čia atveria Kauno istorijas, o malonus naktinių paukščių ūkavimas – hipnotizuoja iki pat paryčių.

„Pelėdinės“ valgiaraštyje – daug įvairių pasirinkimų, tačiau svarbiausia duoklė atiduodama būtent ant anglių kepamiems mėsainiams. Kaip sako patys vietos šeimininkai, jiems brioche bandelė ir paplotėlis – tai it šventasis kulinarinės kelionės gralis.

Burgeriai:

  • BBQ – su Angus jautiena, traškia šonine, „Pelėdinės“ BBQ padažu, svogūnų džemu, garžgarstėmis, ir sultenėmis.
  • Gringo – su Angus jautiena, Cheddar sūriu, traškia šonine, pomidorais, Chipotle majonezu ir Adobo padažu.
  • Plėšytos kiaulienos – su plėšyta kiauliena, „Pelėdinės“ BBQ padažu, coleslaw salotomis, marinuotais agurkėliais ir Cheddar sūriu.
  • Backyard Special – su kiauliena, Chorizo dešra, grill svogūnais, Iceberg salota, Cheddar sūriu, marinuotais agurkais, pomidorais, garstyčių, medaus ir rūkyto jalapeno padažu bei „Pelėdinės“ pomidorų padažu.
  • Jerk Chicken – su vištiena, marinuota Scotch Bonnet pipirų padaže, traškia šonine, sultenėmis, svogūnų laiškais, pomidorais, Jerk BBQ padažu ir mangų majonezu.
  • Rusty Chicken – su grill vištiena, sultenėmis, garžgarstėmis, pomidorais ir degintų paprikų bei fetos sūrio padažais.

Vegetariškas burgeris:

  • Vegetariškas – su sviestinio moliūgo paplotėliu, Cheddar sūriu, sultenėmis, svogūnų džemu ir mangų majonezu.

Valgiaraštis:

  • Be burgerių šiame restorane galima paragauti kelių rūšių šonkaulių ar sprandinės kepsnio.
  • Įvairus užkandžių pasirinkimas – nuo skrudinto Camembert sūrio ar falafelių, iki viščiukų sparnelių ar krevečių filo tešloje.
  • Pageidaujant lengviau, rekomenduojama rinktis visų jau išgirtą sviestinio moliūgo sriubą ar salotas.

Atmosfera:

  • Šiuolaikiškai įrengta vieta neįpareigoja, o aplinka – idealiai tinka draugų susibūrimams.
  • Šiltuoju metų laiku svečiai kviečiami į maloniai kabančiomis lemputėmis apšviestą lauko terasą.
  • Gastropabe rodomos tiesioginės sporto varžybų transliacijos, organizuojami vakarėliai su DJ muzika.
BAKING MAD
A.Mickevičiaus g. 30, Kaunas

Nėra to legendinio serialo „Bręstantis blogis“ (angl. – „Breaking Bad“) fano, kuris nežinotų apie šios istorijos įkvėptą paslaptingąjį gastropabą „Baking Mad“. Čia žavi ne tik dekoru skrupulingai atkartotas pagrindinio herojaus Heisenbergo pasaulis, bet ir gardi vietos virtuvė su sultingais burgeriais priešakyje.

Burgeriai:

  • Traškios kukurūzų vištienos – su čederio sūriu, traškia šonine ir shiracha majonezu.
  • Jesse’s brandintos jautienos – su traškia šonine, brandintu čederiu ir rūkytos paprikos majonezu.
  • Rūkytos BBQ kiaulienos – su amerikietišku čederiu ir jelapeno aioli.
  • Bye bey Hector aštrumėlis – su brandinta jautiena ir naminiu itin aštriu padažu.
  • Aštriausias burgeris Lietuvoje – su aštriausiu Habanero ir Carolina Reaper padažu.

Vegetariškas burgeris:

  • Magiškas grybas – česnakinis su portobello grybu.

Valgiaraštis:

  • Burgeriai „Baking mad“ valgiaraštyje užima itin svarbią vietą, tačiau paragauti verta ir kitų patiekalų, tebūnie tai ikoniškieji vietos sumuštiniai, rūkyti BBQ šonkauliukai ar brandintas nugarinės steikas.
  • Čia dosniai sūriu apdovanojami Mac’n’cheese makaronai – turbūt skaniausi visame mieste.
  • Dosnus užandžių pasirinkimas, kuriuos malonus dalintis tiek atvykus dviese, tiek ir su didele kompanija.
  • Vietos šeimininkai pasirūpino ir vegetarais, kuriems tinkamas – tikrai ne vienas valgiaraščio patiekalas.
  • Kiekvieną dieną – išskirtiniai pietų pasiūlymai, kuriuose persipina visų pasaulio virtuvių idėjos.

Atmosfera:

  • Kaunietiškoji Haisenbergo būstinė, kaip ir pridera, svečius pasitinka rūsyje.
  • Skoningas erdvės dekoras apgalvotas iki mažiausių smulkmenų: sienas puošia pagrindinių istorijos herojų atvaizdai, stalus chemijos formulės, o barą – paslaptingais skysčiais pripildyti laboratorijos mėgintuvėliai.
  • Kad kiekvienas svečias dar labiau įtikėtų jam pasakojama istorija, čia skamba muzika iš serialo garso takelio.
ROCKNROLLA
Vasario 16-osios g. 1, Kaunas

„Rocknrolla“, kaip sako patys vietos šeimininkai, – tai ne tik restoranas, bet ir gyvenimo būdas, kuriam džiaugsmą dovanoja amerikietiškos virtuvės patiekalai, artimiausi draugai ir geros muzikos vakarėliai.

Burgeriai:

  • Welder’s – su 24 valandas brandinta kiaulienos mente, coleslaw salotomis, degintų paprikų majonezu ir rūkytu čederio sūriu.
  • Chicken corn – su kalendra gardintu vištienos paplotėliu, salotų lapais, pomidorais, marinuotais agurkais, skrudinta šonine, rūkytu čederio sūriu ir kukurūzų bei raudonojo kario majonezu.
  • Smoky – su jautienos paplotėliu, salotų lapais, pomidorais, marinuotais agurkais, karamelizuotais svogūnais ir rūkytu čederio sūriu.
  • Hunger killer – su brandintu Black Angus paplotėliu, Harissa majonezu, salotų lapais, pomidorais, svogūnų žiedais ir brandintu čederio sūriu.

Valgiaraštis:

  • Visi „Rocknrolla“ burgeriai tiekiami su šviežia brioche bandele bei gruzdintomis bulvytėmis, gardintomis Bloody Marry padažu.
  • Meniu – ne tik mėsainiai, bet ir dosnus užkandžių, salotų, sriubų, karštųjų patiekalų bei desertų pasirinkimas.
  • Skoniai persipina nuo amerikietiškų bei Tex Mex, iki subtilių azijietiškų: pradžiugins tiek Pad Thai sparneliai ar Tom Yum sriuba, tiek Fish & Chips su kvietinio alaus tempūroje gruzdinta menke, Black Angus jautienos steikas ar skrudintais žemės riešutais gardinti šonkauliai.

Atmosfera:

  • Stilingo restorano viduje apgaubia jauki prieblanda ir subtiliai industrinis interjeras, o didžiuliai langai – atveria vaizdus į šurmuliuojantį miesto centrą.
  • Savaitgalio vakarais „Rocknrolla“ persivelka rūbą: prie pulto savo pozicijas užima geriausi šalies didžėjai, buriasi pasipuošę svečiai, o vakarėliai – užsitęsia iki pat paryčių.
  • Šiltuoju metu laiku svečių malonumui, jaukumui ir patogumui prisėsti kviečia lauko terasa, o vakarėliai – persikelia į paslaptingą vidinį kiemelį.
BOCMANAS
Kęstučio g. 41, Kaunas

„Bocmanas“ – tai greito maisto restoranėlis, kuriame pasitinka neįpareigojanti atmosfera, jauki prietema, gera muzika ir platus burgerių pasirinkimas. Miesto centre įsikūrusios vietos šeimininkai lankytojų laukia visais gyvenimo atvejais: tiek greitiems pietums dieną, tiek ilgiems pasisėdėjimams vakarais.

Burgeriai:

  • Kentucky big burger – su dvigubu jautienos paplotėliu, naminiu viskio padažu, čederio sūriu, svogūnų traškučiais ir marinuotais agurkais.
  • Bocmano – su jautienos paplotėliu, BBQ padažu, sūriu, skrudinta kiaulienos šonine, marinuotaus agurkais ir svogūnų traškučiais.
  • Angus – su Angus jautienos paplotėliu, žolelių sviestu, čederio sūrio padažu, marinuotai agurkais ir svogūnų traškučiais.
  • Prancūziškas – su jautienos paplotėliu, mėlynojo pelėsiu sūriu, vyšnių džemu ir svogūnų traškučiais.
  • Vištienos – su vištienos kepsneliu, česnakiniu sūrio padažu, šviežiais agurkais ir šviežiais pomidorais.
  • 4 sūrių – su jautienos paplotėliu, čederio, fermentiniu ir mėlynojo pelėsio sūriais, svogūnų traškučiais, BBQ bei česnakiniu sūrio padažais.
  • Lašišos – su lašišos paplotėliu, šviežiais agurkais, šviežiais pomidorais ir baltuoju žolelių padažu.

Naked burgeriai be bandelės:

  • Nuogas – su jautienos paplotėliu, šviežiomis daržovėmis, žolelių padažu ir sūriu.

Vegetariškas burgeris:

  • Vegetariškas – su daržovių paplotėliu, šviežiais agurkais, šviežiais pomidorais ir baltuoju žolelių padažu.

Valgiaraštis:

  • Burgeris – svarbiausias meniu patiekalas, tačiau norint lengviau, galima išsirinkti ir iš kelių rūšių salotų.
  • Taip pat siūloma paragauti vištienos arba jautienos suktinukų – BBQ, Shawarma arba fetos.
  • Puikūs gėrimų pakeleiviai – užkandžiai, idealiai tinkantys dalintis.
  • Smaližiams verta paragauti ispaniškųjų churros – gruzdintos tešlos užkandžio, čia tiekiamo su šokoladu bei uogiene.

Atmosfera:

  • Įėjus pro duris pasitinka kiek pritemdyta „Bocmano“ aplinka, puikiai tinkanti neįpareigojantiems vakarams su draugais.
  • Vakarėlio nuotaiką kuria už pulto įsitaisantys DJ.
  • Šiltuoju sezonu svečiai kviečiami įsitaisyti erdvioje lauko terasoje, kurioje susėsti gali net 300 svečių.
  • Vykstant svarbioms varžyboms bare rodomos tiesioginės jų transliacijos.

„Talutti – Fresh and tasty“ – Taluttis, nuo kurio ir prasidėjo visa šio restoranų, kurių Kaune bei Vilniuje skaičiuojami jau šeši, tinklo istorija. Pirmieji žingsniai – žengti būtent čia, atokiau nuo centro besidriekiančiame Taikos prospekte. Nors būtent dėl lokacijos buvo abejojančių šios vietos sėkme, tačiau panašūs pamąstymai taip ir liko praeityje: šiandieną – tai vienas populiariausių restoranų mieste.

Burgeriai:

  • California – su vištiena, gvakamole, šviežiomis salotomis, pomidorais, mėlynaisiais svogūnais ir fetos sūriu.
  • Kentucky – su vištiena, gruzdinta šonine, pomidorais, keptu kiaušiniu ir ančiuvių užpilu gardintomis romėniškomis salotomis.
  • Miami South beach – su vištiena, saulėje džiovintais pomidorais gardintu pepperoncini padažu, mėlynaisiais svogūnais, keptu kiaušiniu, šviežiomis salotomis, pomidorais, šviežiais bazilikais, čederio sūriu ir pepperoni dešra.
  • Chicago – su smulkinta jautiena, naminiu barbekiu padažu, sūriu, šviežiomis salotomis, pomidorais, marinuotais agurkėliais, gruzdinta šonine ir kepintais svogūnais.
  • Texas – su smulkinta jautiena, sūriu, šviežiomis salotomis, pomidorais, chalapos paprikomis, mėlynaisiais svogūnais, pomidorų padažu, majonezu ir marinuotais agurkėliais.
  • Boston classic – su smulkinta jautiena, sūriu, marinuotais agurkėliais, baltaisiais svogūnais, pomidorų padažu ir majonezu.
  • Washington double decker – su smulkinta jautiena, pepperoni dešra, sūriu, pomidorais, marinuotais agurkėliais, marinuotais svogūnėliais, mėlynaisiais svogūnais, kepintais svogūnais, šviežiomis salotomis, viskio padažu ir šviežiomis chalapos paprikomis.

Vegetariškas burgeris:

  • Alabama – su keptu varškės sūriu, saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, šviežiais bazilikais, mėlynaisiais svogūnais ir naminiu fetos padažu.

Valgiaraštis:

  • Itin platus restorano „Talutti – Fresh and tasty“ valgiaraštis dedikuotas ryškiausioms pasaulio virtuvėms. Burgeriai čia atstovauja Jungtines Amerikos Valstijas, tačiau pasimėgauti galima ir ikoniškiausiais Graikijos, Ispanijos, Italijos bei Meksikos valgiais.
  • Gausus užkandžių, puikiai tinkančių dalintis, pasirinkimas.
  • Ši vieta – tikrasis smaližių rojus, kuriame ne tik gundantys desertai, bet ir įvairūs vaisių, pieno bei ledų kokteiliai.
  • Mažiesiems – atskiras vaikiškų patiekalų meniu.
  • Gausus vegetariškų patiekalų pasirinkimas.
  • Savaitgaliais svečiai kviečiami vėlyvai papusryčiauti.

Atmosfera:

  • „Talutti – Fresh and tasty“ restoranas įsikūręs nedideliame mediniame namelyje, kurio duris pravėrus pasitinka per du aukštus išsidėsčiusios salytės ir šviesus, namų jaukumą kuriantis interjeras.
  • Atmosfera tinkama tiek pietums su kolegomis ar šeimyniniams savaitgalio pusryčiams, tiek jaukiems vakarams draugų kompanijoje.
GRILL LONDON
Vilniaus g. 13, Kaunas

„Grill London“ – tai ant žarijų kepamų mėsos patiekalų rojus. Akivaizdu, kad per dešimtmetį tokia valgiaraščio koncepcija bei atsakingas šeimininkų požiūris į naudojamų produktų kokybę užsitikrino saugią vietą tautiečių širdyse. Vis augantis lankytojų skaičius skatino natūralią plėtrą, tad šio tinklo restoranai svečius kviečia tiek Kaune ar Vilniuje, tiek Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Jaukusis „Grill London“ Kauno senamiestyje – tai mažasis Londonas, pasitinkantis šiuolaikiškais potėpiais išsiskiriančia britiško pub’o aplinka bei gardžių patiekalų, žinoma, ir burgerių, meniu.

Burgeriai:

  • Su vištienos krūtinėle.
  • Su teriyaki vištienos kumpeliais ir marinuotomis daržovėmis.
  • Su kalakutienos krūtinėle.
  • Su barbekiu plėšyta kiauliena.
  • Su kiaulienos išpjova ir coleslaw salotomis.
  • Su jautienos maltinuku.
  • Su jautienos išpjova.
  • Su šamo filė.

Naked burgeriai be bandelės:

  • Su vištienos krūtinėle.
  • Su kalakutienos krūtinėle.
  • Su jautienos maltinuku.
  • Su jautienos išpjova.

Vegetariški burgeriai:

  • Su keptu ožkos sūriu.
  • Su keptomis daržovėmis.

Valgiaraštis:

  • Visi burgeriai tiekiami su namine sviestine brioche bandele, o greta – galima pasirinkti iš 8 rūšių šaltųjų garnyrų bei 8 rūšių vietos gamybos padažų.
  • Nors daugelis čia užsuka būtent dėl mėsainių, tačiau vien jais „Grill London“ meniu neapsiriboja. Vietos valgiaraštis platus: nuo gardžių užkandžių, šviežių salotų ar šildančių sriubų, iki išskirtinių rūšių bei skonių kepsnių.
  • Atvykus rekomenduojama paragauti ir restorano virtuvėje gaminamų desertų.
  • Valgiaraštis – draugiškas tiek vaikams, tiek vegetarams.
  • Šeimininkai laikosi itin aukštų maisto kokybės standartų, todėl mielai išnaudoja visas naujausias technologijas, tebūnie tai „Sous vide“ vakuumavimas, mėsos brandinimas specialioje kameroje ar jos kepimas keraminėse kepsninėse naudojant tik ekologiškas „ProFlame“ anglis. Ir viskas – vardan sultingesnių, minkštesnių ir skanesnių kepsnių.
  • Visi mėsos marinatai ar padažai, kuriais gardinami  patiekalai, yra namų gamybos, o jų receptus kūrė patys „Grill London“ šefai.

Atmosfera:

  • „Grill London“ savo lankytojus Kauno senamiestyje pasitinka jaukia, šiuolaikiškai britišką pub’ą interpretuojančia aplinka.
  • Atmosfera tinkama tiek pietums su visa šeima, tiek vakaronėms iki pat vidurnakčio su draugais.
  • Naujausiuose „Grill London“ restoranuose virtuvės atviros, tad svečiams suteikiama galimybė stebėti visus maisto gamybos procesus.

Kauno senamiestyje daug įvairių vietų, kuriose išties gera leisti laiką, tačiau tokių, kurios išsiskiria netradicine koncepcija – mažiau. Būtent pastarajai kategorijai priklauso „Lithuanian pub Entry“: tai ne tik geras pabas, bet ir didi idėja. Pagrindinis šios vietos siekis – prisiminti ir puoselėti Kauno aukso amžiaus – Lietuvos tarpukario – klestėjimo nuotaiką. Subtilūs istorijos potėpiai, art deco stiliaus akcentai čia puikiai susilieja su šiuolaikiška atmosfera bei gera muzika, tad nenuostabu, kad gauti staliuką šioje unikalioje vietoje – tampa vis sudėtingiau.

Burgeriai:

  • Plėšytos kiaulienos – su ant grilio kepta plėšyta kiauliena, harisos-majonezo padažu, gvakamole, mėlynuoju svogūnu, aisbergo salota, šviežiu pomidoru ir čederio sūriu.
  • Vištienos – su ant grilio kepta vištienos krūtinėle, pikantišku padažu, gvakamole, aisbergo salota, šviežiu pomidoru ir čederio sūriu.
  • Jautienos – su ant grilio keptu maltos jautienos paplotėliu, garstyčių-majonezo padažu, mėlynuoju svogūnu, marinuotu agurku, aisbergo salota, šviežiu pomidoru ir čederio sūriu.

Valgiaraštis:

  • „Lithuanian pub Entry“ valgiaraštis platus, o pasiūlymai varijuoja nuo lietuviškos klasikos, iki jaukių europietiškos virtuvės skonių.
  • Išskirtinis restorano akcentas – „Smetoniškas meniu“, atskleidžiantis Tarpukario Kauno istorijos fragmentą, kurį galima pajausti, užuosti, paragauti: nuo Sudako zupės su vėžių uodegėlėmis, silkės foršmako ar Požarskio kotleto, iki keptų obuolių su cukru ir autentiškojo cimes su morkelėmis, džiovintomis slyvomis bei apelsinų sultelėmis.
  • Dalintis itin tinkantys užkandžiai džiugina tiek visavaglius, tiek vegetarus, o jų įvairovė, tebūnie tai lengvi nachos, puri gvakamolė, švelnus humusas ar citrininė lašišos ceviche, ne tik sušildys kiekvieną širdį, bet ir papildys bet kurį pasirinktą gėrimą.
  • Pageidaujant sočiau, čia galima paragauti ant žarijų keptų žuvies, paukštienos ar mėsos patiekalų: kalakutienos bei vištienos filė kepsnių, kukurūzinio viščiuko, brandintos kiaulienos šonkauliukų, australietiško jautienos išpjovos steiko, lašišos.
  • Pavalgyti lengviau norintys svečiai kviečiami rinktis iš gardžių salotų ar maloniai nuteikiančių sriubų.
  • Verta paragauti ir jūros gėrybių patiekalų – tigrinių krevečių su mangų ir pomidorų salsa ar midijų česnakiniame raudonųjų paprikų padaže.
  • Meniu taip pat galima rasti itališkos virtuvės patiekalų, tebūnie tai šiltos brusketos, bulvių virtinukai gnocchi, ar kepti tagliatelle.

Atmosfera:

  • Kaip sako vietos įkūrėjai, pub reiškia public house, tad ir atmosfera čia – it atviruose namuose: jauki, šurmulinga, kviečianti atsipalaiduoti, susitikti su senais gerais ar susipažinti su naujais draugais.
  • Unikalu tai, kad vietos interjere dominuoja art deco stiliaus elementai, akcentuojantys tarpukario Kaunui artimą ir iki šiol pasididžiavimą keliančią architektūrą.
REPUBLIC
Laisvės al. 57, Kaunas

„Republic“ Kauno Laisvės alėjoje – pirmasis iš keturių šio vardo barų Lietuvoje, kuriuose puikiai atsikartoja senojo britiško stiliaus, pagyvinto šiuolaikiniais Londono vėjais, aura. Aišku viena, kad nėra kauniečio ar miesto svečio, nežinančio šio legendinio Repabliko! Čia buriasi visi, kuriems nesvetima alaus kultūra, stiklas gero viskio ir pramogos iki pat paryčių. Vis dėlto, tiek šis, tiek kiti Kauno senamiestyje ar Vilniaus centre įsikūrę „Republic“, garsūs ne tik linksmybėms nuteikiančia aplinka: valgiaraštis žavi išties ne mažiau.

Burgeriai:

  • Aštrus plėšytos vištienos – su gruzdintais svogūnų žiedais, sūriu, šviežiu jelapenu, pomidorų salsa, džiovintų pomidorų kečupu, rūkytu majonezu bei sriracha majonezu.
  • Meksikietiškas – su brandintos jautienos maltinuku, sūriu, gvakamole, pomidorų salsa, šviežiu jelapenu, svogūnais ir paprikų majonezu.
  • Klasikinis – su brandintos jautienos maltinuku, sūriu, marinuotais agurkais, pomidorais, salotomis ir svogūnais.
  • Traškios vištienos – su traškia vištienos krūtinėle, kietuoju sūriu, marinuotų agurkėlių padažu, salotomis, svogūnais ir pomidorais.
  • Viskio – su brandintu jautienos maltinuku, sūriu, marinuotais agurkais, traškiais svogūnais ir viskio padažu.
  • Viskio – su steiku ir kietuoju sūriu.
  • Pulled pork – su plėšyta šonkauliukų mėsa, sūriu, salotomis, agurkais, traškiais svogūnais, baltu BBQ padažu, pomidorų salsa ir džiovintų pomidorų kečupu.

Valgiaraštis:

  • „Republic“ Laisvės alėjoje meniu susitinka kelios pasaulio virtuvės, suteikiančios galimybę pasimėgauti įvairiais skoniais, tebūnie jie britiški, amerikietiški ar Tex Mex.
  • Platus tiek šaltų, tiek šiltų užkandžių, idealiai tinkančių dalintis, pasirinkimas.
  • Karštieji patiekalai varijuoja nuo tradicinių britiškų Fish & Chips ar traškiųjų Burritos, iki minkštutėlio brandintos jautienos steiko ir sočios porcijos kiaulienos šonkauliukų.
  • Smaližiams rekomenduojama paragauti šokoladinio Guiness brownie.

Atmosfera:

  • „Republic“ atmosfera nukelia į seną gerą britišką pub’ą, kuriame netyla svečių šurmulys ir užburiantis grojaraštis, o šokiai – tęsiasi iki pat paryčių.
  • Vietos koncepcija artima visiems, tad čia leisti laiką dievina tiek lietuviai, tiek iš užsienio atvykę svečiai.
  • Bare vyksta tiesioginės visų svarbiausių sporto rungtynių transliacijos.

Tablein Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .