TABLE IN restoranų gidas

11 vegetariško ir veganiško maisto restoranų Vilniuje

Kiekvienas vegetaras, veganas ar žaliavalgis sutiks, kad geriausia mėgautis maistu ten, kur maistas ruošiamas išskirtinai tik pagal individualius mitybos įpročius. Nors ir visavalgiams skirti restoranai į savo valgiaraščius įtraukia tinkamų patiekalų, tačiau renkantis iš kelių pasiūlymų malonumas niekada nebus toks, kaip renkantis iš visų. Todėl, „Tablein“ gidas rekomenduoja vietas Vilniuje, kuriose basimaitinantiems kitaip džiaugsmo bus daugiausia.


ROSEHIP VEGAN BISTRO
B. Radvilaitės g. 7, Vilnius

Restoranas „RoseHip Vegan Bistro“ – veganų rojus, įsikūręs Barboros Radvilaitės gatvėje, tad keri čia ir maistas, ir pro langus atsiveriantis Katedros vaizdas. Svečius pirmą kartą pakvietęs prieš dvejus metus, jis, kartu, atvertė naują puslapį Vilniaus maitinimo įstaigų padangėje. Nors Europoje restoranų, skirtų įvairius mitybos įpročius turintiems žmonėms, jau buvo gausu, tačiau Lietuvoje tokia koncepcija rodėsi dar ganėtinai nauja.

Valgiaraštis:

  • Restorane duoklė atiduodama augaliniam maistui, kurį netrunka įvertinti tiek veganai, tiek visavalgiai: jis yra itin įvairus, skanus, gražus, o tai savo klientams „RoseHip Vegan Bistro“ ir siekia įrodyti.
  • Įkūrėjai tiki, kad augalinė mityba – tai ateities mityba, todėl čia itin vertinami visi, su tuo susiję aspektai, tiek sveikos mitybos bei etinis, tiek ekologinis, nes ne paslaptis, jog gyvulininkystės pramonė yra viena didžiausių gamtos teršėjų.
  • Restorano valgiaraštyje atsispindi įvairių pasaulio virtuvių idėjos: siūloma paragauti azijietiškų, meksikietiškų patiekalų, taip pat burgerių, humuso, įvairių Buddha Bowl variacijų bei kitų gurmaniškų valgių.
  • Pasirinkimų gausu, tačiau čia patys populiariausi – burgeris su duonmedžio vaisiumi, savo tekstūra ir prieskoniais kiek primenančiu plėšytą kiaulieną, rožinio humuso Buddha dubenėlis bei veganiški šaltibarščiai. Pastarasis patiekalas restorane siūlomas tik šiltuoju metų laiku, tačiau nuolatiniai svečiai visada su nekantrumu laukia jo, sugrįžtančio į meniu.
HOLIGANS
Verkių g. 29, Ogmios miestas, Vilnius

„Holigans“ – vilniečių itin mylima veganiško maisto oazė. „Tokią restorano koncepciją pasirinkome norėdami, kad žmonės valgytų tikrą, vertingą maistą. Juk sakoma, kad esi tas, ką valgai“, – sako vietos įkūrėjai, ir patys besilaikantys vegetariškos ar veganiškos mitybos principų. Šie entuziastai drąsiai kviečia žmones išbandyti kitaip pagaminto maisto bei nuoširdžiai siekia parodyti, kad virtuvė be mėsos, žuvies, kiaušinių taip pat gali būti skani, pilnavertė, subalansuota.

Prieš trejus metus pirmuosius savo žingsnius restoranas žengė sostinės Stoties rajone, tačiau šis naujų kulinarinių patirčių ir eksperimentų laikas V.Šopeno gatvėje – maloni praeitis. Vieta tapo tokia mylima, kad šeimininkams nebuvo kitos išeities, kaip tik plėstis. Norintieji pasimėgauti veganišku maistu centre, visada gali užsukti ir į „Holigans“, esantį maisto turguje „Downtown Food Hall“, tačiau pats naujausias, karščiausias ir didžiausią „Smaližainę“ turintis taškas svečius šiandieną pasitinka Ogmios mieste.

Valgiaraštis:

  • „Holigans“ valgiaraštyje siūlomi vegetariški bei veganiški dienos pietūs, tandyro – rytietiškos molinės krosnies – patiekalai, sveikuoliški Buddha Bowls dubenėliai, burgeriai su šviežiomis bemielėmis bandelėmis, šeimininkų vadinami tiesiog kotletainiais, lazanija, švelnus plokštainis su moliūgu, šviežio saldaus pieno sūriu bei špinatais ir dar daugelis kitų įdomia receptūra išsiskiriančių patiekalų.
  • Pageidaujant dar unikalesnės kulinarinės patirties verta užsisakyti tarptautinio „Holigans“ virėjų duo – meksikiečio ir indo – ruoštų autentiškų enchilados, tacos ir naan patiekalų. Beje, tiek traškanti duonelė, tiek iš originalių meksikietiškų Maseca rūšies miltų gaminamos naminės tortilijos čia kepamos tandyre – rytietiškoje molinėje krosnyje.
  • Atvykus čia su mažaisiais, jiems suteikiama galimybė rinktis iš atskiro vaikų meniu.
  • Restoranas taip pat didžiuojasi ir savo „Smaližaine“, kurioje nenaudojant kiaušinių, baltojo cukraus, mielių, margarino, hidrintų riebalų, konservantų, skonio stipriklių bei kitų nevalgytinų dalykų gamiami įvairūs saldumynai. Klientų čia itin vertinami tiek veganiški, tiek žaliavalgiški tortai be cukraus ir gliuteno.
  • Patys „Holigans“ šeimininkai pirmą kartą čia apsilankiusiems visada rekomenduoja išbandyti kotletainį „Godis“, sriubą „Žirnė“, meksikietiškas enchilada ar indiškus naan, o užsinorėjus saldžiau – veganišką tortą „Uogį“ arba vegetariškus „Griliažinį“ ir „Tiramisu“.

Atmosfera:

  • Restorano „Holigans“ erdvė – jauki, šviesi, šiuolaikiška.
  • Atmosfera puikiai tinkama tiek greitesniems pietums, tiek ilgam, maloniam pašnekesiui prie puodelio ypatingos kavos, Brazilijoje skrudinamos išskirtinai restoranui „Holigans“, bei gardaus „Smaližainės“ deserto.
VEGAFÈ
Totorių g. 3, Vilnius

„Maistas sielai ir protui“ – taip save pristato kavinė „Vegafè“, kviečianti vėlyvai pusryčiauti, pietauti ar vakarieniauti mėgaujantis tik vegetariškais patiekalais.

Pirmasis restoranas prieš devynerius metus duris atvėrė Vilniaus jogos ašrame, o antrasis, kuriame šiandieną svečiai ir kviečiami apsilankyti, – 2012-ais Totorių gatvėje.

Valgiaraštis:

  • Patys „Vegafè“ šeimininkai – ilgamečiai vegetarai, tad jų sukurtas valgiaraštis yra kruopčiai apgalvotas, tikras ir skanus kaip namuose, o klientams siūloma rinktis iš vegetariško, laktovegetariško bei veganiško meniu.
  • Maistas čia ruošiamas vadovaujantis Ajurvedinės virtuvės principais, tad gaminant patiekalus niekada nenaudojami tokie ingredientai kaip kiaušiniai, grybai, svogūnai ar česnakai. O štai satvine energija išsiskiriantiems pieno produktams, kuriuos tiekia vietos ūkininkai, – skiriamas ypatingas dėmesys.
  • Saldžios ir sūrios samosos, įvairios salotos, karštos bei šaltos sriubos, gardūs užkandžiai, sotūs pagrindiniai ar sveikuoliški saldieji patiekalai abejingų nepaliks.
  • Darbo dienomis čia siūlomas platus ir nuolatos besikeičiantis dienos pietų meniu, kuriame – daugiau nei trys dešimtys karštųjų patiekalų bei daugiau nei penkiolika skirtingų sriubų.
  • Valgiaraštyje taip pat nemažai vaikams draugiškų pasirinkimų, tad viešnagė kavinėje su karštomis panyro spurgomis, varškėčiais ar įvairiais kokteiliais priešakyje taps švente ir mažiesiems.
AJURVEDINĖ VIRTUVĖ
Saltoniškių g. 34a, Vilnius

„Ajurvedinė virtuvė“ – tai Žvėryne įsikūręs sveiko maisto restoranas, kuriame galima ne tik mėgautis vegetariškais patiekalais, bet ir maloniai pasinerti į Ajurvedinės mitybos pasaulį. Mitybos, paremtos tūkstančius metų gyvuojančia filosofija. Tikima, kad toks maistas žmonėms dovanoja došų balansą, sukuria kūno fiziologijos, jausmų bei proto harmoniją.

Valgiaraštis:

  • Anot Ajurvedos, pietūs – tai pagrindinis ir svarbiausias dienos valgis, kuriuo mėgaujamasi saulei pakilus į aukščiausią dangaus tašką. Tad, nenuostabu, kad ir „Ajurvedinėje virtuvėje“ išskirtinis dėmesys skiriamas būtent šiam dienos maistui. Kasdien pietums čia siūlomas nuolatos besikeičiantis vegetariškų patiekalų meniu: nuo egzotika kvepiančių indiškų troškinių, kotletėlių, sriubų, iki lietuviškas tradicijas atkartojančių apkepų, virtinukų ar blynelių.
  • Meniu – tiek vegetariški, tiek veganiški patiekalai.
  • Ajurvedinei virtuvei svetimi ne tik mėsos ar žuvies valgiai. Ruošiant patiekalus pagal šiuos mitybos principus taip pat nenaudojami kiaušiniai, grybai, svogūnai, česnakai, mielės, actas, atsisakoma šokolado, kavos, alkoholio. Visų šių taisyklių nuoširdžiai laikomasi ir „Ajurvedinėje virtuvėje“.
  • Tikima, kad tik šviežias maistas yra kupinas gyvybės energijos pranos ir gausus maistinių medžiagų, todėl konservuoti ar šaldyti produktai ruošiant patiekalus čia nenaudojami.
  • Maistas turi pamaloninti visas žmogaus jusles – regą, klausą, uoslę, skonį, todėl visi šiame restorane ruošiami patiekalai yra spalvingi, gražiai patiekti, išsiskiria maloniais, apetitą žadinančiais aromatais.

Atmosfera:

  • Restorano aplinka kukli, tačiau jauki, o išskirtinis dėmesys skiriamas būtent maistui.
  • Pageidaujant, „Ajurvedinė virtuvė“ pati atkeliaus pas jus: restoranas priima užsakymus įvairioms šventėms, renginiams, pobūviams.
  • Čia galima ne tik sveikai bei skaniai pavalgyti, bet ir vietoje nusipirkti ekologiškos arbatos, įvairių prieskonių ar imbieru gardintų gėrimų.
  • Restorane organizuojamos maisto ruošimo pamokos.
BOTANIQUE
Totorių g. 3, Vilnius

„Botanika yra mokslas apie augalus. Maisto namų „Botanique“ virtuvė – tų žinių pritaikymo vieta“, – taip save pristato šio šeimos restorano šeimininkai Olga ir Viktoras. Jie pirmuosius savo žingsnius maitinimo įstaigų versle žengė dar su „RawRaw“. Tai buvo nedidelis, jaukus žaliavalgių rojus, kuriame sukosi ne tik patys savininkai, bet ir jų vaikai. Praėjus keliems metams šeima pajuto norą plėstis, tad iš Skapo gatvės persikėlė į dabartines patalpas, pasivadino „Botanique“ ir dar labiau pradžiugino kitokią mitybą puoselėjančius vilniečius bei miesto svečius.

Valgiaraštis:

  • Įvairių pasaulio virtuvių įkvėptame restorano meniu – ne tik vegetariški ar veganiški, bet ir žaliavalgiški patiekalai. Tebūnie tai anakardžių riešutų kastinys, abrikosais gardintas marokietiškas tadžinas, grybų risotto ar vietnamietiškas Ban Mi sumuštinis, kiekvienas pasirinkimas paliks neišdildomus kulinarinius įspūdžius. Ne kitaip ir su žaliavalgiškais patiekalais, kurių čia siūloma nuo meksikietiškos quesadilla ar japoniškų sušių, iki netradicinės lietuviškų šaltibarščių interpretacijos.
  • Meniu vilioja ir vietoje gamintų desertų pasirinkimas.
  • Maistas „Botanique“ visada ruošiamas šviežiai, išskirtinis dėmesys skiriamas maistingosioms augalų kultūroms.
  • Kasdien svečiai kviečiami pasimėgauti besikeičiančiais pietų patiekalais, o kiekvieną sekmadienį – vėlyvai papusryčiauti.
  • Sveikos mitybos principai čia itin vertinami, todėl valgiaraštyje alkoholinių gėrimų nėra, tačiau stebina platus įvairių glotnučių pasirinkimas.

Atmosfera:

  • Restorano aplinka jauki, šviesi, o pro didžiulius langus atsiveria nedidelės Totorių gatvelės vaizdai.
  • „Botanique“ – tai ne tik vieta skaniai pavalgyti, bet ir galimybė sužinoti naujų maisto gaminimo paslapčių: čia organizuojamos „RawRaw“ žaliavalgystės pamokos.
NAMAI
Subačiaus g. 6, Vilnius

„Namai“ – vegetariškas šeimos restoranėlis, įsikūręs pačioje Vilniaus širdyje. Šios vietos istorija prasidėjo nuo mažų virtuvėlių įvairiuose festivaliuose bei gardžiai pamaitintų jų svečių. Vis dėlto, ilgai laukti nereikėjo: palapines, šildomas saulės, gaivinamas lietaus ar gairinamas vėjo, netruko pakeisti jaukūs senamiesčio mūrai. Pirmą kartą duris prieš penkerius metus atvėręs restoranėlis – šiandieną vienas mėgiamiausių vegetariškai besimaitinančių vilniečių bei sostinės svečių. Šioje vietoje ne tik gera, jauku, bet ir valgiai pritaikyti kiekvienam: tiek mažam, tiek dideliam. Viskas čia, kaip namuose.

Valgiaraštis:

  • „Namų“ meniu – įvairių pasaulio virtuvių atspindžiai ir vegetariškos jų interpretacijos. Čia galima rasti viską, ko kiekvieno vegetaro širdis geidžia: nuo sūriu užkeptos prancūziškos svogūnų sriubos ar indiško dhall troškinio, iki gruzdintų Dim sum, falafelių, wok ryžių laštinių, geltonojo kokosų kario ar meksikietiškos quesadilla.
  • Ne ką mažiau viliojantys – sveiki užkandžiai bei namų gamybos desertai.
  • Tradicinių ar egzotika alsuojančių, švelnesnių ar aštresnių pasirinkimų gausu, tad skaniai pavalgyti čia galima visiems, net ir patiems mažiausiems.
  • Svečiams siūlomas ne tik įprastinis, bet ir atskiras dienos pietų valgiaraštis.

Atmosfera:

  • „Namai“ – nedidelis restoranėlis, kuriame svečiai sėdasi prie nedidelių stalelių, sustatytų glaudžiau vienas kito. Jauku kaip tikruose namuose!
  • Restoranėlio virtuvė atvira, tad kiekvienas svečias turi galimybę stebėti, kaip gimsta vegetariški šedevrai.
  • Vieta – puikiai tinka tiek jaukiems pietums ar vakarienei nedidelėje kompanijoje, tiek gausesnėms asmeninėms šventėms: restoranėlio šeimininkai ne tik patieks gardžius valgius, bet ir pasirūpins pageidaujamu aplinkos dekoru.
CASA LA FAMILIA
Rūdninkų g. 18, Vilnius

„Casa La Familia“ – pirmoji vegetariška picerija Lietuvoje. Vos tik atvėrusi duris, ši vieta nedelsiant subūrė prisiekusių gerbėjų ratą. Ir nenuostabu, nes picos visada išliks nuodėmės vertu patiekalu, o restorano, kuriame jas keptų išskirtinai tik vegetarams bei veganams, iki šiol dar nebuvo. Piceriją prieš kelis metus drauge su šeima įkūrė Gediminas Bražiūnas. Akivaizdu, kad šeimininkai šiai vietai atidavė visą širdį: ne tik sugalvojo išskirtinę koncepciją, bet ir savo rankomis įrengė patalpas, patys sukūrė tikrą džiaugsmą kitokius mitybos įpročius turintiems žmonėms keliantį meniu.

Valgiaraštis:

  • Picų pasirinkimas išties platus, džiugina tiek vegetariški ir veganiški pasirinkimai, tiek ingredientų bei jų kombinacijų įvairovė.
  • Picerijoje nebijoma eksperimentuoti: picos čia gali būti gardinamos net lėtai keptais burokėliais, plėšytu duonvaisiu ar ką tik nuskintais svogūnų laiškais bei krapais.
  • Visos picos čia kepamos autentiškoje, malkomis kūrenamoje krosnyje.
  • Nors „Casa La Familia“ yra picerija ir picų pasirinkimas čia didžiausias, tačiau restorane siūloma paragauti ir kitų patiekalų: namų gamybos humuso, žaliavalgiškų spagečių, įvairių salotų ar sotaus sūriais įdaryto portobello grybo.
  • Dienos pietums čia siūlomos ne tik picos, bet ir kasdien vis kiti, įvairių pasaulio virtuvių įkvėpti valgiai. Pasiūlymai – pagal šefo nuotaiką! Sriubą čia paruoš itališką minestrone, tailandietišką moliūgų, egiptietiška lešių ar marokietišką avinžirnių, o karštam – šefas pasiūlys indišką karį, meksikietišką troškinį, prancūzišką La ratatouille, ispanišką daržovių paella ar tradicinį lietuvišką kugelį.
  • Desertai ir ledai – namų gamybos, o šiems smaližių džiaugsmams kurti naudojami tik ekologiški produktai.

Atmosfera:

  • Picerijos interjeras – it fragmentas iš akmens amžiaus: čia pasitinka žemiškos spalvos, aštrių kampų neturinčios molinės sienos, rankomis lipdyti akmeniniai suolai, kūrybiškos mozaikos.
  • Restorano aplinka itin draugiška šeimoms, o patiems mažiausiems svečiams yra atskira, vaikiškoms linksmybėms skirta salė.
  • „Casa La Familia“ picas kepa ir svečius aptarnauja muzikantai bei aktoriai.
  • Planuojama šeimos šventė, draugų susibūrimas ar įmonės renginys? Pageidaujant, „Casa La Familia“ kepėjai patys atvyks ir gardžią vegetarišką ar veganišką picą iškeps tiesiog kliento namuose.
RADHARANĖ
Gedimino pr. 32, Vilnius

Nėra Lietuvoje vegetaro, kuris nežinotų „Radharanės“. Tai – pirmoji erdvė šalyje, svečius į neįprastą ir neatrastą mitybos pasaulį pakvietusi beveik prieš du dešimtmečius. Iki tol mūsų krašte nebuvo vietos, kurios valgiaraštyje puikuotųsi tik vegetariški patiekalai, tad šios vietos idėjininkams pavyko sėkmingai pralaužti ledus: tiek sukurti oazę ieškantiems alternatyvaus maitinimosi būdų, tiek, apskritai, parodyti, kad maistas be mėsos ar žuvies gali būti pilnavertis.

Nors nuolatinių klientų ratas šiandieną restorane gausus, šeimininkai vis pastebi naujus žmones, čia užsukančius iš smalsumo. Dažnai jie būna įsitikinę, kad pasisotinti vegetarišku maistu neįmanoma, kad jis nėra pakankamai skanus, nes tai – tik žolės, tačiau dauguma lieka maloniai nustebinti visiškai priešingos patirties.

Valgiaraštis:

  • „Radharanė“ – ne tik maistas, bet ir filosofija. Ruošiant patiekalus, čia galvojama apie jo savybes, energiją bei naudą, o kuriant aplinką – siekiama, kad ji taptų atokvėpiu nuo skubančio pasaulio, vieta, kurioje kiekvienas galėtų dovanoti prasmingą, pozityvų laiką sau. Restoraną įkūrusiai šeimai šios vertybės labai artimos, tad perteikti tokias idėjas savo klientams jiems sekasi puikiai.
  • Čia tikima, kad kad maistas – tai kartu ir vaistas, o viskas, kas dedama į burną, turi tapti atgaiva tiek kūnui, tiek mintims. Dėl šios priežasties nenuostabu, jog idėjos patiekalams, kuriuos ruošiant galvojama apie naudą organizmui, atkeliauja būtent iš Indijos.
  • „Radharanės“ meniu gausus ir drąsiai laužantis stereotipą, jog vegetarinių bei veganiškų patiekalų įvairovė yra maža. Valgiaraštyje siūlomi įvairūs daržovių troškiniai, sriubos, salotos, kepsneliai, sumuštiniai, taip pat – kasdien paruošiama kažkas naujo dienos pietums. Tai gali būti net ir tradiciniai, tačiau savitai interpretuoti lietuviški patiekalai.
  • Nuolatinių restorano klientų mėgstamiausi – troškiniai, ypatingai, „Bengališkas“, „Baklažanų“ ar klasika jau tapęs „Radharanės“.
BALTI DRAMBLIAI
Vilniaus g. 41, Vilnius

„Balti drambliai“ – tai daugiau nei restoranas: nebūtų suklysta prieš beveik du dešimtmečius sostinėje duris atvėrusi vietą pavadinti legenda. Nuolatinių svečių ratas čia gausus, o ištikimiausi klientai čia vis grįžta tiek dėl gardaus vegetariško maisto, tiek dėl autentiškos aplinkos, laisvos atmosferos bei gyvos muzikos koncertų.

Valgiaraštis:

  • Meniu – įvairūs vegetariški bei veganiški patiekalai.
  • Kiekvieną dieną svečiams siūlomas atskiras pietų valgiaraštis.
  • „Baltų dramblių” meniu – įkvėptas įvairių pasaulio virtuvių: čia galima paragauti patiekalų, ruoštų tiek pagal indiškas ar tibetietiškas, tiek pagal lietuviškas ar kitų Europos šalių tradicijas. Tebūnie tai baklažainis, tofainis, šildantis troškinys, milžiniškas bulvinis blynas ar plonapadė pica – išsvajotą skonį čia atras kiekvienas.
  • Didelis dėmesys restorane skiriamas sezoniškumui, todėl valgiaraštis nuolatos keičiasi.
  • Arbata – „Baltų dramblių” vizitinė kortelė. Čia galima paragauti įvairių jos rūšių: nuo juodosios ar žaliosios, iki baltosios ar raudonosios. Svečių mėgstamiausia – gydomųjų savybių turinti jogų arbata, ruošta pagal Ajurvedinę receptūra.

Atmosfera:

  • Restoranas įsikūręs istoriniuose XVII amžiaus Radvilų rūmų požemiuose.
  • Charizmos vietai suteikia malonus smilkalų aromatas ir kruopščiai parinkta muzika – nuo atpalaiduojančių reggae skambesių iki raminančių indiškų bhajan’ų.
  • „Baltuose drambliuose” vyksta įvairūs renginiai, tebūnie tai romūs poezijos vakarai ar linksmybėms nuteikiantys koncertai.
  • Restorane yra atskira pobūvių salė, puikiai tinkanti asmeninėms šventėms.
  • Atšilus orams svečių mėgstamiausia – erdvi lauko terasa.
VIETA
Šv. Ignoto g. 12-1, Vilnius

„Vieta“ – tai nedidelis restoranėlis, jau ilgus metus vilniečius bei miesto svečius lepinantis veganiškais ir vegetariškais patiekalais. Didelis dėmesys čia skiriamas maistui gaminti naudojamų ingredientų šviežumui bei valgių maistingumui. Porcijos nemenkos, gardu, gera – visai kaip namuose.

Valgiaraštis:

  • „Vietos“ meniu platus, o pasiūlymai varijuoja nuo lengvesnių užkandžių iki sočių karštųjų patiekalų.
  • Užkandžiams čia siūlomos kelios rūšys tapenadų, nachos ar Prancūzija dvelkiantis keptas kamemberas.
  • Džiuginantis salotų, gardinamų įvairiais sūriais, riešutais ar net saulėje džiovintomis slyvomis, pasirinkimas.
  • Pageidaujant sočiau, galima užsisakyti chilli troškinį su soja, veganišką tofu ar vegetarišką sūrio steikus, išsirinkti iš įvairių burgerių, panini ar kitų širdį glostančių patiekalų pasiūlymų.
  • Dienos pietus siūlomas atskiras valgiaraštis, kuriame visada bus tiek veganiškų, tiek vegetariškų pasirinkimų.

Atmosfera:

  • Atmosfera čia neįpareigojanti, puikiai tinkanti tiek greitesniems pietums, tiek ilgesnėms vakaronėms.
  • „Vieta“ stengiasi priiminėti kuo daugiau aplinkai draugiškų sprendimų, kurių vienas – metaliniai šiaudeliai, naudojami tiekiant tiek glotnučius, tiek kitus gėrimus.

 

GYVAS
Trakų g. 11, Vilnius

„Gyvas“ – pirmasis ir vienintelis Lietuvoje baras, savo svečiams siūlantis išskirtinai tik veganiškų patiekalų meniu. Čia apsilankę net gyventi be mėsos negalintys svečiai pripažins, kad ir augalinis maistas gali būti skanus. O tai – didžiausias įvertinimas vietai.

Valgiaraštis:

  • Baro „Gyvas“ meniu galima rasti įvairių veganiškų patiekalų, tinkančių tiek užkąsti, tiek sočiai pavalgyti.
  • Platesnio burgerių meniu ir įsivaizduoti turbūt neįmanoma: klasika čia interpretuojama mėsą keičiant portobello grybu, tofu, seitanu, tempeh, duonmedžiu, sojų kepsneliu ar saldžios bulvės paplotėliu.
  • Ne ką mažiau gardūs ir kiti pagrindiniai patiekalai – falafeliai, įvairūs įdaryti suktinukai wraps, tofu ar žuvies skonio kepsniai, gardus čili troškinys.
  • Užkandžiams čia ruošiami spring rolls, traškus seitanas, tofu ar sojų kepsneliai, humusas, nachos su čili faršu.
  • „Gyvas“ – tai baras, tad nenuostabu, kad ir kokteilių bei kitų gėrimų meniu čia taip pat gana platus.

Atmosfera:

  • Baro aplinka neįpareigojanti, puikiai tinkama tiek pietums ar vakarienei, tiek ilgesniems pasisėdėjimams.
  • Atmosfera čia – it gerame bare, kuriame skamba gera muzika, o gerą nuotaiką kuria susibūrusios gerų draugų kompanijos.
  • Vykstant svarbiausioms krepšinio ar futbolo varžyboms, bare rodomos tiesioginės jų vaizdo transliacijos, tad ši vieta kartais tampa ir vienu karščiausių sporto sirgalių susibūrimo taškų mieste.

Tablein Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .