TABLE IN restoranų gidas

10 dėmesio vertų restoranų mažuose Lietuvos miestuose

Geriausi Lietuvos restoranai savo ištikimų ar dar visai naujų klientų dažniausiai laukia didžiuosiuose miestuose. Tai natūralu, įprasta, priimta. Kur kas didesnę nuostabą kelia restoranai, duris išdrįsę atverti mažuose miesteliuose. Kartais jie kviečia senose, akmenimis grįstose senamiesčių gatvėse, o kartais – slepiasi aukštų pušų šešėliuose ir tyliai stebi tyvuliuojančius ežerus. Įvairovė – nuo vos kelis staliukus turinčių šeimos restoranėlių, akimirksniu sužavinčių rankų darbo makaronais, iki fine dining koncepcijos bei gurmaniškų degustacinių vakarienių. Keliaujate po Lietuvą? Atkreipkite dėmesį į TABLE IN gido rekomendacijas! Galbūt naujieji atradimai šiandieną – jums visai pakeliui?


MOON
Karalienės Barboros al. 2, Birštonas

 

 

Restoranas „Moon“ – ko gero geriausia nuo didžiųjų miestų šurmulio atitolusi fine dining vieta Lietuvoje, kilstelėjusi kulinarinę patirtį mėnulio link. Pirmuoju virtuozo smuiku čia groja vienas geriausių šalies virtuvės šefų Darius Dabrovolskis. Vietos gėrybės bei sezoniniai ingredientai gastronomijos šedevrais virsta kūrybingoje jo vaizduotėje, o pridėjus ranką – materializuojasi ir svečiams tiekiamose lėkštėse.

Valgiaraštis:

  • „Moon“ – pirmasis restoranas Birštone, svečius pakvietęs į degustacines šešių patiekalų vakarienes: šiuo metu į tikrą gastronomijos nuotykį drauge su D.Dabrovolskiu svečiai kviečiami šeštadieniais. Virtuvės šefas nestovi vietoje, nuolatos eksperimentuoja, leidžiasi į naujus atradimus, todėl kaskart ši patirtis tampa vis kitokia.
  • Restorane kuriami išskirtiniai mineralizuotų vakarienių valgiaraščiai.
  • Svečiai kviečiami rinktis ir iš pagrindinio à la carte, atskiro pusryčių bei mažiesiems pritaikyto vaikų meniu.
  • Gaminant patiekalus didelis dėmesys skiriamas vietos ūkininkų tiekiamiems produktams.
  • Restorano valgiaraštis – kintantis: čia žaidžiama tiek su sezonais, tiek ir su mikrosezoniškumu.
  • Kokybė šiame restorane vertinama labiau už viską, tad kiekvienas elementas čia gaminama vietos virtuvėje, tebūnie tai dar šilta duona, gurmaniškas padažas, marinuotos daržovės ar rūkyta žuvis.
  • Restorano „Moon“ svečiai – ne tik specialiai čia atvažiuojantys maisto gurmanai, bet ir „Vytautas Mineral SPA“ namuose laiką leidžiantys ir sveikatinimosi malonumais besilepinantys žmonės. Dėl šios priežasties virtuvės šefas nuolatos galvoja apie gurmaniškus, tačiau sveikus, subalansuotus derinius.
  • Tiems, kurie dievina vyną, viešnagė čia taps dar ypatingesne dėl išskirtinės gėrimų kortos bei ją puikiai išmanančių padavėjų, negailinčių geriausių rekomendacijų.

Atmosfera:

  • Restoranas „Moon“ yra įsikūręs „Vytautas Mineral SPA“ namuose.
  • Įėjus vidun, pasitinka šviesus, ramus, subtiliais deriniai išsiskiriantis, tačiau jaukią prabangą spinduliuojantis interjeras.
  • Vakarienės čia dedikuotos išlavintam suaugusiųjų skoniui ir maksimaliai ypatingai patirčiai, tad mažamečiai restorane laukiami iki 18 val. Vakarieniauti atvykus su vaikais, svečiai D.Dabrovolskio šedevrais bus pakviesti į viešbučio kavinę.

MIŠKO NATOS
Kapitoniškių km. 19, Kaišiadorių r.

 

 

Kauno Marių regioninis parkas lankytojus žavi viskuo, tebūnie tai baltuojantys Pažaislio bažnyčios bokštai, Lietuvos liaudies buities muziejuje atsiskleidžianti protėvių kasdienybė, sodraus mėlynumo vandenyse siūbuojančios jachtos ar jaukiai vingiuojantys pažintiniai takai. Vis dėlto, čia verta atvykti ir vardan tikro, kokybiško maisto: brandus, žmogaus veiklos nepaliestas parko miškas, čia slepia netikėtą gurmaniško maisto oazę – viloje „Miško natos“ veikiantį restoraną.

Valgiaraštis:

  • Plačiame meniu – gurmaniškos europietiškos virtuvės interpretacijos, kuriamos tik iš ekologiškų produktų, kuriuos restoranui tiekia Lietuvos ūkininkai.
  • Kiekvienas patiekalas čia išsiskiria netikėtais, kūrybingais ingredientų deriniais, tad viešnagė restorane netrunka tapti išskirtiniu kulinariniu potyriu.
  • Valgiaraštyje – dosnus užkandžių pasirinkimas: nuo kaparėliais ir trumų aliejumi gardinto jautienos tartaro ar kepto camembert sūrio su medaus-riešutų glazūra bei karštomis figomis, iki midijų baltojo vyno padaže.
  • Pageidaujant lengviau, verta paragauti įvairių salotų ar išskirtinių sriubų, tebūnie tai gazpacho, gardinta arbūzu, avokadais, gervuogėmis bei degtine, kreminės moliūgų su mascarpone ir kadagių druska ar antienos-baravykų.
  • Žavintis karštųjų patiekalų pasirinkimas: nuo vištienos kumpelių su baravykų-grikių blyneliais ar anties krūtinėlės vyšnių-muskato padaže, iki brandintos jautienos išpjovos steiko.
  • Taip pat siūloma paragauti ant lavos akmenų ruoštos lašišos, krevečių iešmelių, jautienos žlėgtainio ar jautienos nugarinės steiko chimichurri žolelių apvalkale.
  • Specialūs šefo pasiūlymai vegetarams, pavyzdžiui, brokoliais ir fetos sūriu įdaryti brandinti pomidorai ar 85°C temperatūroje lėtai kepti baklažanai.
  • Mėgstančius saldžiau sužavės bazilikais gardintas gervuogių tiramisu, naminis mangų šerbetas su melionų gazpacho ar 80°C temperatūroje lėtai virtas Creme Brulee.
  • Savo virtuvėje restoranas naudoja šiuolaikišką sous-vide technologiją, kada maistas vakuumuojamas ir ruošiamas daug žemesnėje, nei įprasta, temperatūroje. 

Atmosfera:

  • Vilą, o kartu ir joje įsikūrusį restoraną, iš visų pusių supa tankus miškas.
  • Pageidaujant miesto pojūčio galima prisėsti jaukiai įrengtame restorano viduje, o laukinės gamtos – miško terasoje.
  • Restorane tikras gamtos jaukumas subtiliai persipina su gurmaniškais skoniais, tad nenuostabu, kad vieta – itin tinkama svarbioms asmeninėms šventės, pobūviams, įmonių renginiams.
  • „Miško natose“ organizuojami gyvos muzikos vakarai.

TONYRESORT
Anupriškių k. 2, Trakų raj.

 

 

„TonyResort“ – tai ne tik netoli Trakų įsikūręs poilsio bei pramogų parkas, bet ir gurmaniško maisto oazė su profesionalaus virtuvės šefo Maksimo Mantorovo kurtu meniu. Raminantis peizažas, pušyno harmonija čia dovanoja vidinę ramybę, o su meile ruošti patiekalai – tikrą šventę gomuriui. Nestebina tai, kad ši vieta dažnai tampa jaukia užuovėja bėgantiesiems nuo didmiesčių šurmulio: ji pakeri natūralios gamtos grožiu, tačiau, kartu, išsiskiria stiliumi, estetika, šiuolaikiškumu.

Valgiaraštis:

  • Meniu pasitinka europietiškos virtuvės patiekalais, o ryškiausiai pastebimi – itališkos virtuvės atspindžiai.
  • Šefo M.Mantorovo kurti patiekalai išieškoti, išjausti, išsiskiria ingredientų harmonija.
  • Pasirinkimai varijuoja nuo gardžių užkandžių, sriubų ir salotų, iki restoraną garsinančių ant grotelių keptų mėsos patiekalų.
  • Svečius labiausiai žavi ant žarijų ruošti valgiai: tebūnie tai pikantiški kiaulienos šonkauliai, bifšteksas su ožkos sūriu, kukurūzinis viščiukas, „Hereford“ jautienos „Flank“, sauso brandinimo jautienos „Striploin“ ar kardžuvės didkepsniai, kiekvienam pasirinkimui abejingų nelieka.
  • Verta paragauti ir vietoje gamintų tagliatelle makaronų alla carbonara, su tigrinėmis krevetėmis ir baravykais arba gardintų vištiena bei daržovėmis.
  • Pageidaujant unikalesnių ingredientų derinių, verta paragauti ėrienos mentės su traškiu talleggio, omarais gardintos arkties polių filė ar anties apelsinų padaže.
  • Šefo pasiūlymai džiugina ir vegetarus, galinčius rinktis iš kokosų piene ruoštų grikių makaronų, pikantiško baklažano kremo su lęšiais ar keptų daržovių, gardintų tofu bei riešutų padažu.
  • Puikus finalinis akcentas – desertai, o jų šefas paruošė įvairių: nuo pistacijų tiramisu ar uogų putėsiais ir šviežiom uogom gardintos panna cotta, iki belgiško šokolado tartaletės ar ledų.
  • Svečiai, ieškantys išskirtinių potyrių, greta esančiame tvenkinyje gali susižvejoti upėtakį, kurį restorano virėjai nedelsiant paruoš pagal pasirinktą receptūrą.

Atmosfera:

  • Viduje svečius pasitinka minimalistinis dizainas ir per du aukštus išsidėliojusios restorano erdvės, o lauke – karštomis dienomis medžių pavėsio apglėbta, o vėsiomis šildoma terasa.
  • Vieta tinkama tiek jaukioms šeimyninėms šventėms, tiek formaliems verslo pietums ar vakarienėms.
  • „TonyResort“ parką gaubia Anupriškio pušynas, o greta – ramiai tyvuliuoja Gilušio ežeras, tad tiek prieš gurmanišką patirtį restorane, tiek po jos, svečiai kviečiami pasimėgaut vietinės gamtos ramybe.

MIŠKE
Vilniaus g. 80, Anykščiai

 

 

Restoranas „Miške“ – tai ne tik nepakartojamas atokvėpis miško apsiaustyje, bet ir Anykščių šilelio įkvėpta virtuvė. Valgiaraštis čia kvepia spygliuočiais, alsuoja malonia vėsa, raudonuoja šermukšniais, o kiekvienas šefo pasiūlymas – tampa geidžiamu paragauti.

Šis, kardinaliai atsinaujinęs ir koncepciją pakeitęs sveikatingumo centro „SPA Vilnius Anykščiai“ restoranas netruko nustebinti net didžiausių gurmanų, kurie didmiesčių gastronomijos žemėlapį vis dažniau praplečia iki ramybe alsuojančių Anykščių.

Valgiaraštis:

  • Kurdamas kiekvieną patiekalą virtuvės šefas Matas Žiliukas stengiasi jį pagardinti natūraliais potėpiais, atkeliaujančiais tiesiai iš miško, tebūnie tai pušų aliejus, eglių majonezas, įvairios uogos, grybai.
  • Gaminant patiekalus naudojami šviežia vietos ūkių produkcija: daržovės ir vaisiai atkeliauja iš nuosavo sodo bei daržo, o kiti produktai – iš Anykščių krašto ūkininkų.
  • Kulinarinio potyrio pradžiai siūlomi šaltieji bei karštieji užkandžiai: nuo humuso ar matjes silkės, iki aštrių karamelizuotų krevečių bei keptų portobello grybų.
  • Karštųjų patiekalų pasiūlymuose – oto filė rabarbarų padaže, barbarisinė antis, gardinta eglių spyglių druska, grill vištiena su japoniškais grikių miltų makaronais, jautienos išpjova, žemoje temperatūroje ruošta kiaulienos išpjova, tortiglioni makaronai ir maltos jautienos burgeris.
  • Atvykus su kompanija rekomenduojama išbandyti dalintis skirtus karštuosius patiekalus – bolivine balanda, sezoninėmis daržovėmis ir ožkos sūriu įdarytą krosnyje keptą sviestinį moliūgą, paella su žuvimi, didžiosiomis krevetėmis bei daržovėmis arba net 1 kilogramą sveriantį sausai brandintą jautienos antrekotą.
  • Dėmesio verti – ir namų gamybos desertai.
  • Svečių itin mylimi ir švieži, restorano virtuvėje užgimę kepiniai – duona, bandelės bei pyragai.
  • Atskiras ne tik vaikų, bet ir kūdikių meniu, kuriame pasiūlymai varijuoja nuo trintų daržovių košyčių patiems mažiausiems, iki įvairių užkandžių, karštųjų patiekalų bei desertų – vyresniems.

Atmosfera:

  • Restoranas pasitinka malonia, žemiškais tonais nusispalvinusia aplinka.
  • Šiltuoju metų sezonu žmonės kviečiami prisėsti medžiu alsuojančioje lauko terasoje.
  • Ne be priežasties „Miške“ šūkiu tapo skambūs žodžiai „Šeimoms ir istorijoms“, nes būtent Šeimos – dažniausi jaukaus restorano svečiai.
  • Paperkantis bendros atmosferos akcentas – atidumas detalėms: estetika čia ryški ne tik patiekaluose, bet ir jų pateikime, nes kulinariniai šedevrai čia atkeliauja rankų darbo lėkštėse, dekoruotose įvairių gėlių, pušų šakelių, eglių įspaudais bei ornamentais.

5 TAŠKAI
S.Daukanto g. 5, Anykščiai

 

 

„5 Taškai“ – tai jaukus ir stilingas Anykščių senamiestyje įsikūręs šeimos restoranėlis, kviečiantis į unikalią pažintį su itališkos virtuvės klasika. Žavi čia viskas, nuo svetingumo bei aplinkos jaukumo, iki patiekalų gardumo. Vietos šeimininkai – prisiekę Italijos gerbėjai Giedrė ir Erikas Leitonai: moteris vadovauja restoranui, o jos vyras rūpinasi kūrybiniais procesais virtuvėje. Šedevrai gali gimti tik iš širdies, o „5 Taškai“ – puikus to pavyzdys. 

Valgiaraštis:

  • Meniu čia trumpas, tačiau ypatingai aiškiai atskleidžiantis tikrąją itališkos virtuvės charizmą, kurią taip dievina visas pasaulis.
  • Įdomu tai, kad restorano šefas patiekalus kuria prioritetą teikdamas lietuviškiems ingredientams: anot jo, tik produktų šviežumas gali garantuoti tikrą skonį, o šviežiausi jie – būtent vietiniai. „Ne“ jis nesako tik iš Italijos atkeliaujantiems miltams, alyvuogių aliejui ar saulėje džiovintiems pomidorams.
  • Valgiaraščio pasididžiavimas – naminiai rankų darbo spaghetti alla chitarra, tiekiami su saulėje džiovintais pomidorais gardintu bazilikų pesto, jautienos, grybų, itališku pomidorų arba pelėsinio sūrio padažais.
  • Ne mažesnių aplodismentų verti ir ėriena ar rikotos sūriu įdaryti rankų darbo ravioliai bei naminiai bulvių virtinukai gnocchi, gardinti trijų sūrių padažu arba pesto.
  • Prisiekusiems mėsos gerbėjams rekomenduojama paragauti 30 dienų brandintos jautienos nugarinės steiko.
  • Norisi lengviau? Puikūs pasirinkimai – iš šviežiausių ingredientų išvirta dienos sriuba ar brandintu sūriu gardintos salotos. 
  • Atvykus tiesiog būtina paragauti ir namų gamybos tiramisu, kurį puikiai papildys aromatinga, tradiciniame moccha kavinuke paruošta kava.
  • Itališka pasta netruks sužavėti ir vaikų, tačiau mažiesiems gurmanams pageidaujant, virtuvės šefas išvirs gardžių varškėtukų.
  • Tai – vienas iš nedaugelio restoranų, kurių valgiaraštyje dominuoja vegetariški patiekalai.

Atmosfera:

  • Restoranėlio viduje pasitinka ypatingai jaukus interjeras bei maloniai nuteikiantis trumų aromatas.
  • Viduje – vos keli staliukai: nors dėl vietos tenka pakovoti, tačiau čia patiriamas kulinarinis nuotykis yra vertas kiekvienos išlauktos minutės.
  • Šiltuoju metų laiku svečiai kviečiami prisėsti ir lauko terasoje, apsuptoje Anykščių senamiesčio aura.
  • Neretas, svajodamas apie Italiją, savo vaizduotėje piešia siauras, akmenimis grįstas senamiesčio gatveles bei idile dvelkiančius nedidelius restoranėlius, kuriuose šurmuliuoja besišypsantys žmonės. Įdomu tai, kad „5 Taškai“ kuria būtent tokią atmosferą. Skiriasi tik geografinės koordinatės.

FOOD LAB
J. Basanavičiaus g. 54, Utena

 

 

Gastrobaras „Food Lab“ – vienas ryškiausių Utenos kulinarinio pasaulio spindulių. Geras maistas, netradiciniai skoniai, malonus aptarnavimas ir stilinga aplinka: prieš trejus metus ši vieta atvėrė naujus, nedideliame Lietuvos mieste iki tol dar neregėtus kokybės klodus.

Valgiaraštis:

  • Fusion – geriausias žodis, apibūdinantis šio gastrobaro valgiaraštį, kuriame subtiliai persipina pasaulio virtuvių skoniai.
  • Krevetėmis gardinti fettuccine makaronai ir lengvutė panna cotta čia primena apie Italiją, Tom Yum, Won Ton sriubos ar Pad Thai makaronai dovanoja saujelę Azijos, tacos, nachos bei tortilijų trio leidžia prisiliesti prie tex mex tradicijų, o amerikietišką istoriją pasakoja burgeriai ir buffalo sparneliai.
  • Valgiaraščio pasiūlymuose – dalintis puikiai tinkantys užkandžiai, sriubos, salotos, karštieji patiekalai bei desertai.
  • Užkandžių pasiūlymai varijuoja nuo medumi užkepto camembert sūrio, įvairių spring rolls suktinukų ar sūriu aplietų nachos, iki buffalo vištos sparnelių bei užkeptų midijų pesto padaže.
  • Užsukus į šį gastrobarą rekomenduojama paragauti sultingų burgerių, čia ruošiamų su jautienos, vištienos arba tofu varškės paplotėliais.
  • Žuvies bei jūros gėrybių gerbėjams verta paragauti grill dorados, imbieru ir laimu marinuotos grill lašišos ar midijų aštriame žaliojo kario arba klasikiniame baltojo vyno padaže.
  • Mėsos patiekalų pasirinkimai – nuo milanietiško kiaulienos kepsnio ar bbq kiaulienos šonkaulių, iki sultingo jautienos išpjovos, marinuotos namų gamybos žolelių mišinyje, steiko.
  • Meniu – draugiškas vegetarams.
  • Platus patiekalų, skirtų mažiausiems vietos svečiams, pasirinkimas.
  • Kiekvieną dieną svečiams siūlomi ir nuolatos besikeičiantys dienos pietų valgiai.

Atmosfera:

  • Pravėrus duris pasitinka šviesus minimalistinis interjeras: išskirtinumą formuoja tiek metro stiliaus plytelės, neoninės lempos ar, kai pridera laboratorijai, lentynose pedantiškai išrikiuoti tamsaus stiklo buteliukai, tiek geometrinių formų ir tvarkos įspūdis.
  • Šiltuoju metų sezonu svečius prisėsti kviečia ir jauki lauko terasa.
  • Atmosfera neįpareigojanti, puikiai tinkanti tiek draugų susibūrimams, tiek šeimyniniams pasisėdėjimams. 

OLD TOWN GRILL
Birutės g. 21, Birštonas

 

 

Birštonas – vienas populiariausių Lietuvos kurortų, garsėjantis sveikatingumo bei poilsio kompleksų teikiamais malonumais. Vis dėlto, viešnagė šiame miestelyje jau seniai nebeapsiriboja tik poilsiu kūnui ar sielai: greta šiandieną stoja ir malonumas gomuriui. Puikus to pavyzdys – pačiame Birštono centre veikiantis šeimos restoranas „Old Town Grill“, kuriame maistas ne tik skanus, bet ir tituluotas! Neseniai vykusiame Birštono kulinariniame konkurse net du šios vietos patiekalai tapo absoliučiais nugalėtojais: pirmoji vieta atiteko šefo ruoštai brandintai jautienos išpjovai, o antroji – dekonstruotam tiramisu. Tebūnie tai akivaizdžios rekomendacijos pirmai pažinčiai su „Old Town Grill“!

Valgiaraštis:

  • Restorano meniu – europietiškos virtuvės skoniai. 
  • Pasirinkimuose – salotos, sriubos, makaronai, mėsos paukštienos bei žuvies patiekalai.
  • Atvykus su kompanija, verta užsisakyti dalintis puikiai tinkančių brusketų su įvairiais pagardais ar midijų baltojo vyno padaže.
  • Tai – grilio restoranas, tad būtina paragauti ant žarijų keptų mėsos, paukštienos bei žuvies patiekalų, gardinamų pasirinktais garnyrais ir padažais.
  • Pagrindiniai restorano valgiai džiugina netikėtais sprendimais. Galbūt šiandieną norėtųsi šiene rūkytos anties krūtinėlė su shiitake grybais, spanguolėmis, burokėliais bei saldžiųjų bulvių kremu? O gal sužavės unikali kiaulienos šoninės, bulvinio blyno, savojinio kopūsto ir alaus padažo kombinacija? Taip pat siūloma paragauti menkės su smidrais ir kiaušiniu bei klasikinio grybų risotto, gardinto trumų aliejumi.
  • Atskiri pasiūlymai – mažiausiems restorano svečiams.

Atmosfera:

  • Restoranas įsikūręs kiek netikėtoje erdvėje – Kaišiadorių vyskupijai priklausančiose patalpose.
  • Įdomu tai, kad pastatas, kuriame veikia „Old Town Grill“, praeityje buvusio potvynio metu buvo paskendęs Nemuno vandenyse, o tai patvirtina – ir viena iš restorano sienas puošiančių nuotraukų.
  • Svečiai kviečiami prisėsti viduje arba jaukioje lauko terasoje.
  • Meniu – draugiškas vaikams, tad vieta puikiai tiks šiltiems pietums ar vakarienei su visa šeima.
  • Vasaros vakarais patiekalai gaminami lauko virtuvėje.
  • Vieta – draugiška augintiniams.

THE HOUSE
M.K. Čiurlionio g. 61, Druskininkai 

 

 

„The House“ – tai pačiame Druskininkų kurorto centre įsikūręs restoranas, dovanojantis ne tik platų meniu su originaliais patiekalais, bet ir namų jaukumu alsuojančią aplinką. Tebūnie tai lėti savaitgalio pusryčiai, skubrūs dienos pietūs ar ilgos vakarienės, kiekvienas apsilankymas čia paliks kaskart vis naują nepamirštamą įspūdį.

Valgiaraštis:

  • Restorano meniu – Viduržemio jūros regiono patiekalai, pagal amerikietiškas tradicijas ruoštas maistas bei europietiško stiliaus virtuvė.
  • Šefas siūlo paragauti ne tik gardžių, dalintis puikiai tinkančių užkandžių, gaivinančių salotų ar maloniai nuteikiančių sriubų, bet ir įvairias pasaulio virtuves atkartojančių karštųjų patiekalų.
  • Didiesiems paukštienos gerbėjams čia rekomenduojama išbandyti ypatinguosius vištos sparnelius, gardinamus medumi ir čili, juodųjų serbentų ir šokolado balzamiku, BBQ arba pelėsinio sūrio ir saldžiarūgščiu padažais.
  • Mėsainiai – ne tik su jautiena, plėšyta kiauliena ar vištiena: pageidaujant gurmaniškų skonių, burgerius šefas paruoš ir su krevetėmis bei grilintu ananasu, malta aviena ar foie gras ir jautiena. 
  • Platus karštųjų mėsos, paukštienos, žuvies bei jūros gėrybių patiekalų pasirinkimas. Visi valgiai restorane ruošiami naudojant sous vide virimo žemoje temperatūroje technologija bei kepant ant lavos grilio.
  • Nebūtų nuostabu, jei pavarčius meniu suviliotų midijos, čia ruošiamos tailandietiškai arba pagal specialų šefo receptą su vištiena bei krevetėmis.
  • Verta paragauti ir saldžiųjų arba sūriųjų crêpes, kepamų ant specialios blyninės.
  • Restorane išsirinks ir didieji lietuviškos virtuvės gerbėjai: meniu – skirtingų rūšių varškėčiai, stambiai tarkuoti bulviniai blynai su įvairiais pagardais ar sekmadieniniai cepelinai.

Valgiaraštis šunims:

  • „The House“ – tai vienintelis restoranas Lietuvoje, kuris ne tik nuoširdžiai laukia svečių su keturkojais, bet ir turi atskirą šunų meniu, paremtą šunų mitybos specialistų rekomendacijomis.
  • Pasiūlymai varijuoja nuo sauso maisto su vištiena ir ryžiais arba lašiša, iki ypatingų gurmano skanėstų.
  • Keturkojai restorane gali atsigaivinti ne tik vandeniu, bet ir nealkoholiniu šunų alumi ar specialia arbata.

Atmosfera:

  • „The House“ pasitinka viskas, ko reikia maloniai žmogaus patirčiai restorane: stilingas interjeras, jauki terasa, gardus meniu ir šiltas aptarnavimas.
  • Restorane, kaip tikruose namuose, laukiami visi: nuo šeimų, draugų kompanijų, kolegų, iki keturkojų.
  • Antrajame dviaukščio pastato aukšte veikia svečių namai, klientams siūlantys stilingus skandinaviško interjero numerius su terasomis.

RUSNE VILLA
Pakalnės g. 82, Rusnės sen., Šilutės raj.

 

 

„Rusne Villa“ – tai Rusnės saloje įsikūrusi vila, kviečianti savo svečius į šiek tiek mistišką, tačiau prabanga bei senosios aukštuomenės dvasia alsuojančią Lietuvos didikų praeitį. Čia veikia ne tik išskirtinis viešbutis, bet ir aukšto lygio restoranas. Pastarajame privalu apsilankyti kiekvienam istorija besidominčiam gurmanui, nes jo valgiaraštyje – patiekalai, kuriais tarnai nukraudavo senųjų mūsų krašto bajorų stalus: Radvilų giminės archyvuose rasti Radvilos Našlaitėlio magirų – maisto ruošos žinovų – užrašai bei juose perskaityti receptai restorane buvo prikelti naujam gyvenimui.

Vila stūkso ant vietos šeimininkės Daivos Stanislovaitienės prosenelių žemės, o ir pati moteris – turi bajoriškų šaknų, tad nenuostabu, kad „Rusne Villa“ svečiams ji nutarė papasakoti būtent tokią, praeitimi alsuojančią istoriją.

Valgiaraštis:

  • Restorano meniu – gurmaniški žuvies, paukštienos bei mėsos patiekalai. 
  • Valgiaraščio pasiūlymuose ryškiausi – valgiai, ruošti pagal senąją, bajoriškos virtuvės knygose išskaitytą receptūrą.
  • Svečiai, norintys dar geriau pažinti kulinarinę Lietuvos didikų praeitį, kviečiami pasinerti į autentiškų patiekalų degustaciją, kurioje – karališkoji tauriojo elnio kraujo trauktinė, bajoriškas žuvies pyragas, midijos spanguolių ir raudono vyno padaže, žymiosios putpelytės po marška, šokoladinis suflė bei karštasis krupnikas.
  • Individualiu švenčių metu valgiaraštis gali būti derinamas individualiai, o gurmaniškos idėjos įgyvendinimu pasirūpins profesionalus „Villa Rusne“ šefas.

Atmosfera:

  • „Rusne Villa“ įsikūrusi Nemuno Deltos regioniniame parke, ant Pakalnės upės kranto visai greta Kuršių Marių, todėl vaizdai čia – išties atima žadą. 
  • Šiltuoju metų laiku svečiai kviečiami prisėsti ne tik restorano viduje, bet ir lietuviškos gamtos apgaubtoje lauko terasoje.
  • Restorano viduje pasitinka viduramžius kiek menantis, tačiau prabangus ir šioje bajoriškoje pasakoje puikiai tinkantis interjeras, kurio svarbiausiais elementais tampa kolonos, židinys, minkšti krėslai, sunkios užuolaidos, sietynai, žvakidė.
  • Elegantiškas restorano interjeras, bajoriškas tradicijas pasakojanti virtuvė, profesionalus aptarnavimas bei nepakartojamas gamtos grožis masina žmones čia organizuoti svarbias asmenines šventes ar ypatingus įmonių vakarėlius.

LABANORAS
Seniūnijos g. 29, Labanoras

 

 

Labanoro regioninis parkas – ryškiausia natūralios gamtos, sodriai žalio miško ir įspūdingų ežerų oazė Lietuvoje. Ieškantys tylos čia leidžiasi į ilgus žygius pėsčiomis, mina dviračiais, ieško sėkmės grybaudami ar laimės žvejodami. Vis dėlto, šis didžiausias Lietuvoje regioninis parkas savo užantyje slepia ne tik gamtos prieglobstį: Labanoro miestelyje romiai besiilsi viešbutis „Labanoras“, o jame – ir vietinės gamtos gėrybių restoraną. Pastarasis priklauso Europinio kulinarinio paveldo tinklui, tad čia paragauti siūlomi valgiai dedikuojami būtent regioninėms Aukštaitijos krašto receptūroms.

Valgiaraštis:

  • Valgiai restorane ruošiami iš savame darže užaugintų daržovių, sode sunokusių vaisių, pievose nuskintų prieskoninių žolelių, vietos apylinkėse užaugusių sraigių ar miške sumedžiotų žvėrių, o išskirtinis dėmesys – čia skiriamas produktų sezoniškumui.
  • Dauguma restorano virtuvėje naudojamų produktų atkeliauja iš vietos ūkininkų, žvejų bei gėrybių rinkėjų.
  • Dažniausiai patiekaluose sutinkamos vietos gėrybės – Labanoro girios grybai.
  • Atsivertus meniu, kaipmat suvilioja užkandžiai, tebūnie tai Labanoro pievų vynuoginės sraigės, gardintos česnakiniu sviestu, traškios ežero stintelės su šviežiais agurkais ir krapų dažiniu ar svieste keptos rudmėsės grietinėlės padaže.
  • Sriubos – viena už kitą gardesnės: nuo trintos dilgynių ar kreminės moliūgų, iki Labanoro giria kvepiančios baravykų. 
  • Platus karštųjų paukštienos, mėsos bei žuvies patiekalų pasirinkimas. Gal norėtųsi burokėliais skanintų keptų seliavų krienų padaže? Suviliotų putpelė su moliūgų-svogūnų tyre ir kepintais vaisiais? Jautienos juostelės su žaliuokėmis bei lęšiais? O galbūt gurmanišką svajonę patenkintų būtent kiaulienos šonkauliukai su medaus-garstyčių glazūra?
  • Čia paragauti verta ir mėsa arba špinatais įdarytų naminių koldūnų, miško grybais gardintų virtinukų ar bulvinių sklindžių.
  • Smaližiai neliks abejingi ir saldiesiems patiekalų pasiūlymams, kuriuose taip pat jaučiama ryški gamtos, miško nata – moliūgų pyragui, čirviniams moliūgų blynams, naminiams duonos ar sezoninių uogų ledams.
  • Rytais džiugina gardus pusryčių meniu, kuriame – ir kepti putpelių kiaušinukai ar grikių sklindžiai baravykų padaže.

Atmosfera:

  • Šiandieną viešbutis ir restoranas veikia buvusiame senos Labanoro mokyklos pastate.
  • Restorano viduje – autentiški motyvai ir medžiotojo trobelę menantis interjeras.
  • Šiltuoju metų sezonu svečiai mielai renkasi staliukus erdvioje medinėje lauko terasoje.