Taste

2 Vokiečių g., Vilnius, Lietuva
+37065926909
0 Populiarumas
762 Pamatė
2
Patinka
0 Mėgstamas
0 Komentarai

Taste

Komentuoti

Restorano svečias yra dėmesio centre nuo minutės kai įžengia į restoraną iki išėjimo ir visai nesvarbu ar atėjo čia pavakarieniauti , ar pasimėgauti puodeliu kavos, JHK & DD bei visi darbuotojai stengiasi, kad kiekvienas svečias išeitų su šypsena veide po viešnagės „TASTE" restorane.

Mūsų kulinarija
JHK & DD norėdami perteikti restorano „Taste" meniu kuo artimesniam namuose gamintam korėjietiško maisto skoniui į Lietuva pasikvietė p. Kang. Ji turi didesnę kaip trisdešimties metų patirtį iš pačių geriausių Korėjos namų virtuvių. Visiems svečiams  maistas gaminas su meile ir rūpesčiu. Korėjoje, motinos deda dideles pastangas , kad šeimai , o taip pat ir svečiams, besilankantiems jų namuose, maistas būtų patiekiamas sveikiausias ir skaniausias, tokias pat tradicijas puoselėja ir "Taste" restoranas.

 
Apie mūsų meniu
Korėjiečių išmintis byloja: Nugyvenk sveiką ir ilgą gyvenimą, tad ragauk visko po truputį, daug valgyk ir jauskis sotus !
Mūsų rekomendacija Jums: nebijokit skonių įvairovės ir paragaukite visko po truputį.

Tradicinis korėjietiškas patiekalų stalas
 
Korėjiečiams patinka jų patiekalai, ilgai sėdami prie stalo ir bendraudami jie mėgaujasi maistu. Taip pat jie tikri maisto entuziastai, valgo daug, bet stengiasi paragauti kuo daugiau ir įvairesnių skonių. Tai ir yra paslapties raktas, kaip šalyje, kurioje gyvena virš 50 milijonų piliečių, retai sutiksite korėjietį turintį viršsvorio. Korėjiečiai tiki, kad tai susiję su jų valgymo tradicija: daug, bet visko po truputį. Daugelis amerikiečių keliauja į Korėją norėdami sureguliuoti savo svorį, ir kas įdomiausia, jie valgo kiek nori, o norimas rezultatas vistiek pasiekiamas: svoris krenta.
Kadangi korėjiečių virtuvė labai skiriasi nuo kitų virtuvių, mes norime Jums pristatyti savo meniu koncepciją. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad restorano „Taste" meniu nelabai skiriasi nuo kitų meniu, bet vis dėlto tam tikrų skirtumų yra. Mūsų restorano darbuotojai ir administracija mielai Jums paaiškins korėjietiško skonio paslaptis, o mes savo ruožtu norime supažindinti Jus su tam tikromis gairėmis.
 
„Banchan" – nedideli, dažniausiai šalti užkandžiai, korėjietiškoje virtuvėje patiekiami prie pagrindinio patiekalo. Šiuo žodžiu gali būti įvardinamas tiek konkretus užkandis, tiek ir jų visuma. „Banchan" patiekiami mažuose indeliuose, nedideliais kiekiais. Užsakymo metu patiekiami 4-5 „banchan'ai: neaštrus, rūgštokas, aštrus – taip suteikiama proga išbandyti įvairius skonius, o net tik vieną!

Kiekvienam lankytojui patiekiamas ryžių dubenėlis ir sriuba, o „banchan'ų" esminis dalykas – dalintis, todėl pagal korėjietiškasias tradicijas „banchan'ai" serviruojami stalo viduryje. Susibūrę už vaišių stalo korėjiečiai mėgsta kalbėtis apie skirtingą maisto skonių įvairovę.

Kadangi norima atskleisti skonių skirtingumą, valgoma visko po truputį. Egiztuoja tam tikras „banchan'ų" valgymo ritualas: valgoma truputėlis ryžių,tada ragaujamas vienas iš patiektų „banchan'ų" vėl eina ryžiai, kita „banchan" rūšis, tada sriuba ir galų gale pagrindinis patiekalas, po kurio ratas vėl prasideda nuo „banchan'ų".

Korėjietiška virtuvė paremta ryžių, daržovių, mėsos ir žuvies pagrindu. Korėjiečių kultūroje nėra didelio skirtumo tarp pusryčių, pietų ir vakarienės asortimento. Visada pusryčių, pietų ir vakarienės metu tradiciškai bus patiektas: dubenėlis ryžių, mažiausiai vienas žuvies patiekalas, vienas mėsos patiekalas ir 4-8 „banchan'ai". Pietų metu dažniausiai patiekiama DOSHIRAK (lt. korėjietiška priešpiečių dėžutė): ryžiai, sriuba, 4-5 „banchan'ai".

Sezamo aliejus, marinuotų pupelių pasta, (kor.doenjang), marinuotų čili pasta (kor.gochujang), sojos padažas ir pasta, imbieras, druska, česnakas - tai ingridientai dažniausiai vartojami korėjietiškoje virtuvėje. Ypatingą vietą užima čili, kurią korėjiečiai tiesiog dievina ir moka ją paruošti daugiau nei keliolika būdų. Todėl beveik visi korėjiečių patiekalai, savo receptūroje turės čili skonio magiją. Korėjiečių virtuvė taip pat neįsivaizduojama be imbiero, sezamo ir česnako.
Korėjiečių virtuvė gimusi iš senovės klajoklių tradicijų, vystėsi šimtmečius išgyvendama socialinius ir politinius pokyčius, perėjusi per kintančias kultūros tendencijas susiformavo tokia kokia yra šiandien.

Daugiau nuotraukų

Artimiausi restoranai žemėlapyje

Komentarai